YAŞAM

10 dakikada ağızda dağılan kurabiye tarifi ve püf noktaları

Abone Ol

Ağızda dağılan kurabiye yapmak hem çok kolay hem de çok lezzetli. Bu tarif ile 5 çaylarınızın yıldızı olacak, lezzetiyle herkesi mest edecek kurabiyeleri sadece 10 dakikada hazırlayacaksınız. Ağızda dağılan kurabiyenin sırrı sirkeden ve tereyağından geçiyor. İşte size malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları…

AĞIZDA DAĞILAN KURABİYENİN SIRRI SİRKEDEN GEÇİYOR

Ağızda dağılan kurabiyenin sırrı sirkeden geçiyor. Unutulmaması gerekir ki börek, hamur, kurabiye gibi tariflerin gizli kurtarıcısı sirkedir. Sirke, hamurun mayalanmasını sağlar ve yumuşak olmasına yardımcı olur. Kurabiye hamuruna 1-2 damla sirke koymanızla birlikte, ağızda dağılan enfes bir kurabiye yapabilirsiniz.

KURABİYENİZİ KIYIR KIYIR YAPMANIN YOLU TEREYAĞI

Kurabiyenizin kıyır kıyır olmasını istiyorsanız, kurabiyenizi tereyağı ile yapabilirsiniz. Oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı ile kurabiye yapmak, kurabiyenizin kıyır kıyır olmasını sağlayacaktır. Tereyağı, hamura lezzet katmanın yanında, hamurun gevrek olmasına da katkıda bulunur.

KURABİYENİZİN SERT OLMAMASI İÇİN BİR DİLİM ELMA

Kurabiyenizin sert olmamasını istiyorsanız hava almasını önleyebilirsiniz. Ya da bir dilim elmayı kurabiye kavanozuna koyup, bir gün bekletebilirsiniz. Günün sonunda kurabiyelerinizin yumuşadığını göreceksiniz. Elma, kurabiyeye nem verir ve yumuşatır.

AĞIZDA DAĞILAN KURABİYE NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

- 1 su bardağı toz şeker

- 3/4 su bardağı sıvı yağ

- 1 yemek kaşığı kahve

- 1 çay bardağı ceviz içi

- 100 gram bitter çikolata

- 1/2 paket kabartma tozu

- 1 paket vanilin

- 2 adet yumurta

- 3 su bardağı un

YAPILIŞI

- Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpın.

- İçine yağ ve un hariç diğer malzemeleri ilave ederek karıştırın.

- Azar azar unu ilave edin ve yoğurun.

- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayarak tepsiye dizin.

- 180 derecelik fırında 7-8 dakika kadar pişirin.

- Ardından çıkarıp soğumaya bırakın.

- Soğuduktan sonra hazır. Afiyetler olsun!