Milyonlarca memur ve memur emeklisi bugün toplu görüşmelerden gelecek habere kilitlendi. Bugün hükümet ve memur sendikaları son kez masaya oturacak ve 2024 zammı için son kararı verecek. Hükümetin 2024 yılı için son zam teklifi üzde 15+10 oldu. Fakat bu oran memur ve sendikaları mutlu etmedi. Memur Sen oranı yetersiz buldu ve toplu görüşme masasından kalktı. Peki 2024 yılında uzman doktor maaşları kaç para olacak, 2024 uzman doktor maaşları zamlı, tahmini ne olacak?

2023 yılında 54,959 lira olan uzman doktor maaşlarının 2024 Ocak ayında 53,669 lira olması bekleniyor

zamlı memur maaşı listesi 22 ağustos 2023

TOPLU SÖZLEŞME ZAMMI MEMUR VE EMEKLİ ZAMMINI NASIL ETKİLİYOR?

Memur ve memur emeklileri her yıl Ocak ve Temmuz döneminde zam alıyor. Memur zammı 6 aylık enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı ile kesinleşiyor. Burada enflasyon farkı bir önceki dönemin toplu sözleşme zammının üzerindeki enflasyonu ifade ederken, bu rakama yeni toplu sözleşme zammı ilave edilerek zam oranı belirleniyor.

Merkez Bankası'nın ve Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre 2023 yılı enflasyon tahmini belli oldu. Hafize Gaye Erkan'ın açıkladığı enflasyon raporuna göre yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 58 oldu. Yine Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre enflasyon tahmini yüzde 59,46 olarak kayıtlara geçti. Yeni ekonomik veriler geldikçe tahminler revize ediliyor.