Aboubakar kasırgası Adana Demirspor'u da yıktı geçti

Beşiktaş, Adana deplasmanında 1-0 geriye düştüğü maçta 4-1’lik bir galibiyet, mükemmel bir oyunla üç puanı alarak evine döndü ve lideri takibini sürdürdü.

Abone Ol

Ligin zirvesindeki takımlarla oynadığı maçlarda geriye düşse de skoru yakalamak ve farklı yenmek bir Beşiktaş klasiği oldu. Adana deplasmanında da aynı durum yaşandı.

Fenerbahçe, Galatasaray ve Adanademirspor’a karşı oynadığı maçlarda geriden gelerek gülen taraf olmayı başaran Siyah Beyazlılar,  son 11 maçta 10 galibiyet, 1 beraberlik alarak büyük bir başarıya imza attı. Beşiktaş 4 gol attığı Adanademirspor’un sahasında yenilmezlik serisine de son verdi.

Şenol hocadan sonra bambaşka bir Beşiktaş seyrediyoruz. Zevkli, heyecanlı, bol pozisyonlu, bol gollü bu karşılaşmalar rakip de dahil olmak üzere herkese seyir zevki yaşatıyor.

Futbol sahada oynandığı zaman Beşiktaş’ın farkı da ortaya çıkıyor.

Şenol hoca sezon başında takımın başında olsaydı

Beşiktaş sezona Şenol Hoca ile başlasaydı, Riva’nın şampiyonluğu belirleyeceği sistemi, masa başı oyunlarını ve MHK’yı da oynadığı oyunla sahada yener, şampiyon olurdu.  Beşiktaş efsanesi, rahmetli Vedat Okyar’ın “Sen Beşiktaş’san hakemi de yeneceksin” sözü yeniden gerçeğe dönüşürdü.

Ancak entrika, kirli siyaset, hakem oyunları; sonuç dünya arenasında Türkiye’nin geldiği nokta: Üçüncü dünya gurubu…

TFF’nin eyyamlarının sonucu şaibeli lig, şaibeli şampiyonluklar serisine yine bir tane daha ekleniyor. Büyük başkan Süleyman Seba’nın “Şerefsiz şampiyon olacağıma, şerefli ikinci olurum” sözünü TFF Riva tesislerine büyük puntolarla asmak lazım belki utanır, yüzleri kızarır…

Maça gelirsek; iki takım da oynamak isteyince seyir zevki çok güzel bir maç seyrettik. Adanademirspor 19. dakikada Belhanda ile öne geçse de bu golden sonra sahada adeta Beşiktaş şovu vardı.

45+5’inci dakikada Beşiktaş Aboubakar’ın jeneriklik volesiyle skoru eşitledi.

İkinci yarı Beşiktaş, maça golle başladı, 46. dakikada Gedson’un vuruşuyla Beşiktaş öne geçti. Resital 73.dakikada Cenk’in penaltı golü, 90’da Aboubakar’ın penaltı golüyle devam etti. Maçın skoru böylece belirlendi. Zor olan Adanademirspor deplasmanından Beşiktaş 4-1’lik galibiyetle evine döndü ve ikincilik şansını devam ettirdi.

Güzel oyun, güzel skor galibiyet serisiyle Kartal uçmaya devam ediyor. Taraflı tarafsız herkesin alkışladığı tek takım Beşiktaş…