YAŞAM

Ağızda kum gibi dağılan kurabiye tarifi! Çayı boş içemeyenler buna bayılacak

Ağızda kum gibi dağılan kurabiye tarifi! Çayı boş içemeyenler buna bayılacak
Abone Ol

Mutfakla aranız iyiyse, çay ve kahve saatinize lezzet katmak isterseniz sizin için derlediğimiz bu tahinli kurabiye tarifine göz atın. Çat kapı gelen misafirlere çabucak hazırlayabileceğiz tahinli kurabiye tarifi pratikliğiyle gönlünüzü fethedecek. Yiyenin tadına bayıldığı ve bir tane daha istediği bu kurabiye oldukça popüler...İncecik ve kıtır dış kabuğunun altında, içi yumuşacık ve tahin kokusuyla doldurulmuş bir tatlı hayal edin. İşte ağızda dağılan tahinli kurabiye tarifi ve malzemeleri...

MALZEMELER

1 su bardağı pudra şekeri

1 su bardağı tahin

1 su bardağı sıvı yağ

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Yeterince un (yaklaşık 3,5 su bardağı)

Dövülmüş ceviz

Yumurta akı

TAHİNLİ KURABİYE NASIL YAPILIR?

Hamur yoğurma kabımızı alalım. İçine yağ, tahin, yumurta sarısı, vanilya,  şeker ve unu yavaş yavaş ilave ederek pürüzsüz ve yumuşak bir hamur elde edene kadar hamurumuzu yoğuralım. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serip kurabiye hamurundan bir parça alarak elimizle yuvarlayalım. Daha sonra yumurta akına daha sonra dövülmüş cevize bulayarak tepsimize yerleştirelim. Kurabiyelerimizi önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim. Fırından aldığımız kurabiyeler tamamen soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.