Son aylarda Airfryer satışlarında resmen patlama yaşandı. Pratikliği nedeni ile neredeyse her evde artık bu makine bulunuyor. Airfryer ile dakikalar içinde hem lezzetli hem de sağlıklı yiyecekler pişirmek mümkün. Ocakta saatlerce yemek pişirmek istemeyen Airfryer almaya koşuyor. Özellikle sabah kahvaltılarında tüketilen yumurtayı da bu makine de haşlamak oldukça basit. Ama gözden kaçırılmaması gereken bir detay bulunuyor. Airfryer ile birden fazla yumurtayı farklı kıvamlarda hazırlayabilirsiniz ve  yumurta haşlarken daha kolay olması için iğne yardımıyla yumurtada bir tane delik açabilirsiniz.

KAYISI KIVAMINDA YUMURTA İÇİN...

Kayısı kıvamında yumurta için 11 dakika ve 150 derece yeterli olacaktır. İyi pişmiş yumurta için 15-17 dakikayı ayarlayabilirsiniz. Aynı anda farklı kıvamlarda pişirmek isterseniz kayısı kıvamında olacakları daha erken alabilir ve kalan yumurtaları pişirmeye devam edebilirsiniz. 

YUMURTADA NEDEN DELİK AÇILIR?

Yumurtanın hazne içinde dağılmaması ve patlamaması için iğne yardımıyla yumurtada küçük bir delik açılmalıdır.