SAĞLIK

Aman dikkat! Kahvaltıda bu besinlerden uzak durun! Bağırsaklarınız iflas edebilir

Aman dikkat! Kahvaltıda bu besinlerden uzak durun! Bağırsaklarınız iflas edebilir
Abone Ol

Kahvaltıda tercih edilen bazı yiyeceklerin vücuda tehlikeli yan etkileri olduğunu vurgulayan uzmanlar, kahvaltının sağlıksız besinlerle veya geçiştirilerek yapılmasının hayat kalitesinden insan sağlığına kadar pek çok şeyi etkilediğini belirtiyor. 

Uzmanlar kahvaltıda tercih edilen bazı yiyeceklerin vücuda tehlikeli yan etkileri olduğunu vurguluyor.

Özellikle kahvaltı öğünü bazı zamanlarda geç uyanma, iştahsızlık gibi nedenlerden dolayı geçiştirilebiliyor. Ancak uzmanlara göre kahvaltıyı geçiştirmek ve sağlıksız bir kahvaltı arasında fark yok.

Birçok kişi kahvaltıda neredeyse aynı gıdaları tüketiyor. Ancak bazı kahvaltı sofraları günün geri kalanında mide problemleri yaşatacak cinsten olabiliyor. Örneğin güne şekerli içeceklerle başlamak ne kadar cazip gelse de ilk öğün olduğu için şekeri aniden yükseltir.

Kahvaltıda sıklıkla tercih edilen maya içerikli ekmek, poğaça, börek veya simit gibi yiyecekler günün geri kalanında mideyi rahatsız etmeye devam eder.

Rutin haline geldiğinde ise kilo problemlerine yol açıyor. Bu yiyecekler yerine kahvaltıda yoğurt tüketirseniz midenizi rahatlatabilirsiniz.

Şekerli yiyecek ve içecekler kahvaltıların vazgeçilmesi olarak görülebilir. 

Ancak sağlık açısından zararları oldukça büyük. Fazla şeker, insülin seviyesini artırarak diyabet hastalığı riskini artırır. Mideniz boşken şekerli bir şey tüketmemeye özellikle dikkat edin.

Genellikle kahvaltı yapmak yerine tercih edilen kahvaltılık gevrekler güzel bir aperatif gibi gözükse de sağlığa zararlıdır. 

Tok tutması sebebiyle sporcuların açken sık sık tükettiği muz da faydalı olmasına rağmen açken tüketilmemesi gereken bir meyve. Aç karnına muz yediğinizde kandaki magnezyum miktarı artar. Bu da kalp hastalıklarına neden olabilir.

Şeker oranı fazlasıyla yüksek olan kahvaltılık gevrekler kan seviyesinin dengesizleşmesine neden olur.