Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi’nin güzergahındaki şantiyeleri ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Bakan Uraloğlu, projenin durumu ve hedefleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
HIZLI TREN AĞI GENİŞLİYOR
Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin demiryolu ağını 14 bin kilometreye yükselttiklerini ve vatandaşların konforlu seyahat etmesini sağladıklarını belirtti.
Bakü-Tiflis-Kars hattıyla Avrupa ve Asya arasında karşılıklı yük trenleri işlettiklerini ve Marmaray’ın bu geçişte önemli bir rol oynadığını söyledi.
Bakan Uraloğlu, yüksek hızlı tren ağının oluşturulması için 3800 kilometrelik demiryolu yapım çalışmasına devam ettiklerini ifade etti. Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi’nin de bu ağın önemli bir parçası olduğunu vurguladı.
ANKARA -İZMİR ARASI 3 BUÇUK SAATE DÜŞEÇECEK
Bakan Uraloğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi’nin sanayi, turizm ve ticaret açısından önemli illeri birbirine bağlayacağını kaydetti. Mevcut demiryolu hattının 824 kilometre olan mesafesinin 624 kilometreye ineceğini ve 14 saat olan seyahat süresinin 3 saat 30 dakikaya düşeceğini bildirdi.
Bakan Uraloğlu, projenin 7 milyondan fazla insanı doğrudan hızlı tren konforuyla kavuşturacağını ve yıllık 13.3 milyon yolcu ile 90 milyon ton yük taşımayı öngördüklerini dile getirdi. Projeyi 2028 yılına gelmeden açmayı hedeflediklerini de ekledi.
Uraloğlu, konuşmasını şöyle sonlandırdı:
"Hızlı trenin sağladığı konfor ile önemli avantajlar sağlanacaktır. Ankara-Afyon arası 1 saat 40 dakikaya düşecektir. 508 kilometre uzunluğundaki hattın dizayn hızı 250 km/h olacaktır. 13.3 milyon yolcu ve 90 milyon ton Yük taşımayı öngörüyoruz. Projeyi 2028 yılına gelmeden açmayı hedefliyoruz."