Bardakta yaban mersinli cheesecake

Bardakta pasta tarifimle ilgili sizlerden çok güzel yorumlar aldım. Bu yazımda sizlerle bardakta farklı bir tatlı tarifi paylaşmak istiyorum. Yaz aylarının sevilen meyveleriyle hazırlanan, içinizi serinletecek bir cheesecake yapmaya hazır mısınız?

Abone Ol

Üstelik yapmak için saatlerce uğraşmadan hatta fırını bile açmadan yapabileceğinizi söylesem hemen malzemeleri hazırlamaya başlayacağınızdan eminim. Birlikte yaban mersinli ve mangolu cheesecake yapacağız. Ayrıca glutensizdir. Kısa sürede hazırlayacağınız bu cheesecake, hafif ve unutulmaz tadıyla kalbinizi fethedecektir.

MALZEMELER

Yaban mersini 100 gr

Labne 170 gr

Krema (%35 yağ) 80 gr

Toz şeker 50 gr

Süt 30 gr

Vanilya 1 paket

Jelatin 6 gr

Su 36 gr

Mangolu mus için;

Mango püresi 100 gr

Çarkıfelek püresi 25 gr

Beyaz çikolata 50 gr

Krema 90 gr

YAPILIŞI

İşe cheesecake'i yapmakla başlayalım. İlk önce soğuk su ve jelatinin 10-15 dakika birleştirilmesi ve şişmesi gerekiyor.

Sonra süt ve şekeri birleştirip karışımı kaynatalım. Vanilyayı ekleyip karıştırın. Şişmiş jelatini de ekleyelim ve karışımı biraz soğumaya bırakalım.

Kremayı yumuşak bir köpük oluşuncaya kadar çırpalım. Başka bir kapta labneyi mikserle çırpıp jelatinli karışımı ekleyelim ve hepsini güzelce karıştıralım.

Ayrıca yaban mersinlerini de blender’dan geçirip ana kütleye ekleyelim.

Şimdi karışımın ihtişamını kaybetmemesi için hepsini bir spatula ile müdahale edelim.

Çırpılmış krema eklemeye ve her şeyi hafifçe karıştırmaya devam edelim.

Sıra geldi cheesecake'i bardaklara paşlaştırmaya. Cheesecake'in üstünde bir mango tabakası olacağı için bardakları yarısından fazla doldurmayalım.

Cheesecake'i kıvam alması için buzdolabına koyalım. O şertleşirken birlikte bir mango tabakası hazırlayacağız.

Mangoya her zaman biraz çarkıfelek meyvesi ekliyorum, böylece tadı daha canlı oluyor.

Mango ve çarkıfelek meyvesi püresini karıştırın ve kaynatın. Kaynama anında beyaz çikolatanın üzerine dökün ve pürüzsüz, parlak olana kadar bir karıştırıcıda iyice çırpalım.

Kremayı da çırpalım ve mango karışımına ekleyelim. Pürüzsüz olana kadar her şeyi bir spatula ile hafifçe karıştıralım.

Şimdi bize yaban mersinli cheesecake'in üzerine mango tabakasını döküp en az 3-4 saat buzdolabında soğutmamız kalıyor.

Servis yapmadan önce her bardağı taze meyvelerle süsleyelim. Böylece tatlı daha da lezzetli ve daha güzel hale gelecektir.

Afiyet olsun…

HAYATIMIZ TASARRUF

Tüketim alışkanlıklarımızda küçük değişiklikler ile çok şey kazanabiliriz. Bunun için öncelikle nereye ne kadar harcama yaptığımız bilmemiz önemlidir. Örneğin elektrikten tasarruf için bu enerjiyi nerede ne kadar kullandığımızı bilmemiz gerekiyor. Evlerde elektriği, elektrikli ev aletlerinde ve aydınlatmada kullanıyoruz. Bunun dağılımı da kabaca şöyle: Soğutucu yüzde 30, Aydınlatma yüzde 12, Çamaşır makinesi yüzde 9, Isıtıcılar yüzde 9, Televizyon yüzde 7, Bulaşık makinesi yüzde 4, Kurutucu yüzde 3, diğer ev aletlerinde de yüzde 26. Basit yöntemlerle hem satın alırken hem de kullanırken evde tükettiğiniz enerjiyi en aza indirmenin yollarını üç başlıkta özetleyebiliriz: Satın alırken az enerji tüketenleri tercih etmek. Doğru kullanlmak. Bakımlarını yaptırmak.

Sağlık, sevgi ve lezzet ile kalın...