Beşiktaş, Bahtiyar etti

Beşiktaş, Bükreş’te avantaj elde etmenin keyfini yaşadı. Dinamo Kiev’i 3-2 yenerek rövanş öncesi gruplara kalmak için avantaj elde etti. Gollü bir o kadar da heyecanlı geçen maçta, perdeyi 40. dakikada Abubakar’ın penaltı golüyle açan Kartal, ilk devreyi 1-0 önde kapattı.

Abone Ol

İlk devreyi önde kapatmanın heyecanıyla ikinci devreye başlayan Beşiktaş, Dinamo Kiev’in maça hızlı başlamasıyla biraz sarsılmış gibi görünse de 47. dakikada Siyah-Beyazlı takım topu filelere gönderdi. Ancak top ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmadı. Dinamo Kiev ise 60. dakikada Mykola’nın uzaktan gönderdiği şuta Mert’in sadece seyirci kalması futbolseverleri de şok etti. Skorun 1-1’e gelmesinin ardından iki takım arasında müthiş bir mücadele başlattı.

Rövanşa moralli ve avantajlı başlayacak

Sahada 64. dakikada Amir’in korner atışına Colley kafa vuruşuyla cevap verdi ve topu filelere gönderdi. 2-1 öne geçen Beşiktaş’ın aldığı sayı da Pendik maçında atılan ve iptal edilen golün fotokopisi gibiydi. Beşiktaş bu gole ise iki dakika sevinebildi. 66. dakikada Voloshyn’le Dinamo Kiev skoru tekrar eşitledi ve 78. dakikada Gedson’un müthiş deparı karşılığını buldu ve son vuruşu kaleciye nişanladı. Kaçan net pozisyonlardan biriydi. Takım kalecinin 75. ve 85. dakikalarda yaptığı net kurtarışlarla alkış aldı. Maçın uzatma dakikalarında Rachica’nın topu çekip rakibi boşa çıkarttığı pozisyonda Bahtiyar’a attığı pas filelerle buluşunca tüm Beşiktaşlılar, adeta bahtiyar oldu. Gol sevinci görülmeye değerdi. Beşiktaş zor bir Dinamo Kiev deplasmanından 3-2 galip çıkarak 31 Ağustos’ta evinde oynayacağı rövanşa moralli ve avantajlı başladı. Bu galibiyet için Şenol Hoca ve tüm oyuncuları tebrik ediyoruz. Bahtiyar bahtiyar ettin.