Beşiktaş kazandı, şampiyonluk yarışına tutundu

Beşiktaş evinde lider Galatasaray’ı 1-0 geriye düştüğü maçta muhteşem taraftar desteği ve mükemmel bir oyunla 3-1 yenerek üç puanı üç golle aldı. Bu sonuç şampiyonluk yarışında yeni bir heyecan ve hesaplamalar getirdi.

Abone Ol

Siyah beyazlılar, Fenerbahçe maçında olduğu gibi Galatasaray maçında da adeta tarih yazdı. Aboubakar ve Cenk’in gününde olmaması maçta çok gollü bir farkı önledi.

Hafta arası Galatasaray başkanı Dursun Özbek’in TFF’ye gidip hakemi baskı altına alma çabalarına ve hakem Ali Şansalan’a rağmen, Beşiktaş oyunun sahada oynanacağını 3-1 lik skorla Galatasaray’ı evine yollayarak göstermiş oldu.

Beşiktaş takım olarak, başkanıyla, hocasıyla, taraftarıyla derbide bir bütün oldu. Bu bütünleşmenin sahaya yansıması muhteşemdi. Atılan gollerden sonraki sevinç gösterileri ve taraftarla bütünleşme muhteşemdi.

Puan farkı azaldı 

Galatasaray’la 5, Fenerbahçe ile arasında 2 puan fark kalan Beşiktaş şampiyonluk yarışının son virajında “ben de varım” dedi.

Ancak bu galibiyete en çok sevinen Fenerbahçe taraftarı oldu.  Son altı hafta her şeye gebe hale geldi.

Galatasaray 20. dakikada Icardi’yle öne geçti. 30. dakikada Beşiktaş Cenk’le gole yaklaştı, kafa vuruşu az farkla auta gitti. 35. dakikada Beşiktaş Mausaku’nun soldan kullandığı korner vuruşunda Saiss’in kafa golüyle skoru eşitledi ilk devre bu skorla sona erdi.

Aboubakar’dan siftah

İkinci devre Beşiktaş oyunun tam hakimiydi. Cenk ve Aboubakar adeta gol kaçırma yarışına girdi. 58. dakikada Galatasaray topu oyuna sokmak isterken Amir Hadžiahmetović kazandığı topu Muslera’yla karşı karşıya kaldığı pozisyonda filelere yollayınca skoru 2-1‘e getirdi. Golden sonra sahada mükemmel bir Kartal seyrettik. Maçın son dakikalarında Galatasaray baskı kurarken, Rosier’in kaptığı topta gönderdiği çok pasla Aboubakar ceza alanı içine girdi. Yıldız golcünün sağ çaprazdan vurduğu şut Muslera’nın solundan ağları buldu. Bu Aboubakar’ın Galatasaray’a attığı ilk gol oldu.

Beşiktaş 3 golle üç puanı alarak milyonlarca taraftarını mutlu etti. Stattaki 40 bin aşkın seyirciyi evlerine mutlu gönderen Şenol hoca ve tüm takımı tebrik ediyorum.

Teşekkürler Kartal.