Beşiktaş oynadı, Frankfurt kazandı

Beşiktaş evinde ağırladığı Frankfurt’a 3-1 yenilerek Avrupa arenasında ikinci maçında da farklı yenilerek taraftarını üzdü.

Abone Ol

Maça kendi evinde taraftarının mükemmel desteğiyle başlayan Kartal 6. dakikada Ndour’la gole yaklaştı ama Santos mükemmel bir refleksle golü önledi.

19. dakikada Frankfurt Marmuş’un penaltı golü, üç dakika sonra da Ebimbe’nin golüyle bir anda 2-0 geriye düştü. Ersin ikinci golü sadece seyretti.

2 golün ardından Beşiktaş şoku atlattı ve rakip alanda baskıyı artırdı. 26. dakikada kazanılan penaltıyı İmmobile kaleciye nişanladı, 37. dakikada ise Rafa Silva’nın vuruşu direkten dönünce Kartal beklediği golleri bulamadı ve devreyi 2-0 geride kapattı.

İkinci devre Beşiktaş oyunun hakimi olsa da son vuruşlarda Santos’u geçemedi. İmmobile’nin Muçi’nin filelere giden şutunu kaleci Santos mükemmel bir refleksle çıkartarak gole izin vermedi. 82. dakikada ise Knauff skoru 3-0 a getirdi. Güzel futbol oynayan Beşiktaş’tı ama golü bulan rakip oldu:

99+ 3’de Masuaku’yla Beşiktaş maçın skorunu belirledi: 3-1.

Yenilen kartal oyun olarak bu skoru hakketmedi. Kaleci Santos’la Ersin’in kaleleri değişseydi Kartal  daha farklı bir skorla kazanırdı. Santos beş pozisyonda golü önlerden Ersin sadece seyretti. Gecenin en kısa özeti: Beşiktaş oyun olarak pozisyon olarak Ajax maçına nazaran çok daha iyi oynamasına rağmen son vuruşlarda Santos’u geçemedi. Durum böyle olunca Avrupa’daki ikinci mağlubiyeti almış oldu.

Van Bronckhorst hocanın oyun olarak oynattığı sistem skor olarak taraftarı mutlu etmese de mücadele olarak taraftarı sevindirdi.

Ne diyelim Galatasaray derbisi öncesi iş kazası…