Beşiktaş Uğurcan’a tosladı

Milli aradan sonra Süper Lig’in 5. haftası yeni sezonun ilk derbisine sahne oldu. Beşiktaş deplasmanda karşılaştığı Trabzonspor’la berabere kalarak evine bir puanla döndü.

Abone Ol

Trabzon’un başında ilk maçına çıkan Şenol Hoca nerdeyse 80 dakika on kişi oynamasına rağmen Beşiktaş’a yenilmeyerek takıma dokunuşlarını göstermiş oldu ve Süper Lig’e hızlı başlayan Beşiktaş’a dur dedi.

Trabzon maça Beşiktaş’a pres yaparak, pas yaptırmayarak başladı ve bunda 12 dakikaya kadar başarılı da oldu. 12. dakikada Rafa Silva’ya Visca’nın yaptığı faulde hakem önündeki pozisyonda sarı kart bile vermezken VAR ikazıyla kırmızıya dönünce Trabzon maçın başında on kişi kaldı. Bu dakikadan sonra maç başka bir boyuta geçecek derken 16 dakikada serbest vuruşta Okay Yokuşlu’nun kafa golü geldi. Bu gol Trabzon’un direncini artırdı ve takımı ateşledi. Eksik oynamasına rağmen golü de bulmuş oldu.

Beşiktaş golden sonra sağlı sollu baskı kurdu. 39. dakikada Svensson’un pasında Gedson topu filelere yollayınca skoru da eşitlemiş oldu. İlk devrenin sonlarında Trabzon kalecisi Uğurcan Rafa Silva ve Joao Mario’nun gollük vuruşlarında kalesinde devleşerek devrenin berabere bitmesini sağladı.

İkinci devre Trabzon 4-5-1 oynayarak, katı savunma yaparak oynamaya devam etti. Beşiktaş kanatlardan bindirme yapsa da pozisyon bulmakta zorlandı. Akıllarda kalan 59. dakikada Rafa Silva’nın topukla kaleye yolladığı pozisyonda ters ayakta olan Uğurca’nın mükemmel refleksle yaptığı kurtarış oldu.

Van Bronckhorst hocaya Trabzonspor ve Şenol hoca ilk uyarıyı yapmış oldu. Rafa Silva’nın tutuk oyunu ve orta sahanın üretken olmaması Beşiktaş’ın gol atmasının önüne geçti. Öte yandan 80 dakika 10 kişi oynayıp kapanan takımlara karşı hocanın da dersler çıkarması gerektiği ortaya çıktı.

Duran toplardan yenilen basit goller, eksik rakibe karşı hızlı oynayamama, ters top, pas arası yapamama on kişi oynayan rakibin Beşiktaş’a pres yapması, Beşiktaş’ın oynayamaması gibi faktörler sonucunda, Beşiktaş Trabzon’da hem puanları hem moralleri bıraktı.

11 yıl sonra Trabzon’a dönen Şenol ilk maçında Beşiktaş’a önce hoş geldin, ardından da on kişiyle güle güle dedi.