YAŞAM

Bisküvili rulo pasta nasıl yapılır? En kolay ve pratik bisküvili rulo pasta tarifi ve püf noktaları?

Bisküvili rulo pasta nasıl yapılır? En kolay ve pratik bisküvili rulo pasta tarifi ve püf noktaları?
Abone Ol

5 çayına misafirlerinize ikarma etmekm için lezzetli bir atıştırmalık mı yapmak istermisiniz? Cevabınız evet ise bu lezzet tam size göre. Bu lezzetli bisküvili rulo pasta tarifi, çikolata severlerin ve tatlı tutkunlarının vazgeçemeyeceği bir lezzet sunuyor. İçindeki yumuşak muhallebi dolgusu ve çikolatalı ganaj kaplamasıyla beş çaylarınıza ve özel günlerinize eşsiz bir lezzet katacak. Kolay ve lezzetli bir tatlı mı arıyorsunuz? İşte size muhallebi dolgulu, çikolatalı ganaj kaplamalı bisküvili rulo pasta tarifi...

BİSKÜVİLİ RULO PASTA NASIL YAPILIR?

MALZEMELER:

İÇİ İÇİN:

  • 500 ml süt (2,5 su bardağı)
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin

BİSKÜVİLİ HAMUR İÇİN:

  • 1,5 paket petibör bisküvi (rondodan geçirilmiş)
  • 1 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 3 yemek kaşığı kakao

ÇİKOLATALI GANAJ İÇİN:

  • 1 su bardağı krema
  • 110 gram bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı süt

BİSKÜVİLİ RULO PASTA YAPILIŞI:

İç kısmı için, orta boy bir tencerede süt, irmik ve toz şekeri sürekli olarak karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

Muhallebi piştikten sonra vanilini ekleyin ve karıştırın. Ardından ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Geniş bir kasede rondodan geçirilmiş petibör bisküvileri, süt, eritilmiş tereyağı ve kakaoyla birlikte yoğurun, hamur haline getirin.

Streç film serilmiş tezgaha kakaolu hamuru dikdörtgen olacak şekilde yayın ve üzerini streç film ile kapatarak merdaneyle pürüzsüz bir şekil verin.

Üzerindeki streç filmi çıkarıp irmikli muhallebiyi ekleyin ve aynı miktarda kakaolu hamurun üzerine yayın. Sonra merdaneyle muhallebiyi de düzleştirin.

Hazırlanan dikdörtgen pastayı dik konuma getirip rulo şeklinde sarın.

Dış yüzeyini streç film ile kaplayıp en az 4 saat boyunca buzdolabında bekletin.

Ganajı hazırlamak için, kremayı bir sos tenceresine aktarın ve kaynama noktasına gelene kadar ısıtıp ocaktan alın.

Doğranmış bitter çikolataları ocaktan aldığınız kremaya ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Sonra sütü de ilave edip tekrar karıştırın.

Hazırlanan ganajı, buzdolabından çıkarıp streç filmini çıkardığınız pastanın üzerine dökün ve 5 dakika bekledikten sonra çatal yardımıyla odun yüzeyine benzeyen şekiller verin. Ardından sevdiklerinizle afiyetle tüketin.