Dr. Çiçek, RTÜK’te düzenlenen aday memurlara yönelik hazırlayıcı eğitim programında “Bir Regülasyon Kurumu Olarak BTK” sunumunu gerçekleştiren Çiçek, regülasyon uygulamaların ülkenin şartlarının iyi bilerek yerli ve milli projelerin üretilmesinin, milli yatırımlara önem verdiklerini, gerekli teşviklerde bulunduklarını anlattı. Çiçek bu bağlamda IMT yetkilendirilmesi kapsamında şebeke yatırımların 4734 sayılı Kanun ve ilgili mevzuat kapsamında Yerli Malı Belgesi bulunan ürünlerin sağlanması, ayrıca yatırımların en az yüzde 10’luk kısmını ise KOBİ’lerin üretmiş olduğu ürünlerden karşılanmasına ilişkin yükümlülük getirildiğini söyledi.
BTK olarak bilgi ve bilişim sektöründe etkin ve sürdürebilir rekabeti tesis etmek amacıyla yapılan çalışmalar hakkında açıklamalar yapan Dr. Çiçek, ”Hacettepe Teknokent’de yer alan laboratuvarımızda insan sağlığına zarar verebilecek cihazlardan numuneler talep ediyoruz. Sonucunda insan ve hayvan sağlığına zarar verebilecek ürünler varsa firmalardan savunma istiyor, sorunlar giderilmezse ürünleri piyasadan çekiyoruz. Bunların hepsinin amacı etkin bir rekabet ortamı kurmak” diye konuştu.
Dr. Çiçek Türkiye’nin 5G ve ilerisindeki yerli ve milli dünya pazarında yer alacak katma değeri yüksek ürün, hizmet ve teknolojilerin geliştirilmesi için çalışmalara devam ettiğini aktardı. Konuyla ilişkin pilot bölge seçilen İstanbul Havalimanı ve Atatürk Kültür Merkezi’nde vatandaşların 5G teknolojisini deneyimleyebileceğini altını çizdi.
Dr. Çiçek vatandaşların BTK Akademi bünyesindeki 212 eğitime ücretsiz bir şekilde erişebileceklerini söyledi. Bu eğitimlerden bugüne kadar 1 milyon vatandaşın yararlandığını, aynı zamanda çocukların ve gençlerin oynadıkları oyunlar hakkında aileleri bilgilendirmek, ayrıca ailelere tavsiyelerde bulunulması amacıyla Dijital oyunlar Bilgi Platformu kurduklarını açıkladı.
Konferans RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu’nun Çiçek’e hediye takdim etmesi ve uzman yardımcıları ile çekilen anı fotoğrafı ile son buldu.