Trük mutfağının olmazsa olmazı domates salçası yapım için milyonlarca vatandaş harekete geçti. Kış mevsiminde el yapımı salçanın lezzetiyle yapılan yemeklerin ayrı bir tadı olduğunu herkes bilir. Birçok yemekte kullanılan domates salçasını yapmak çok basit. Ünlü şefler tarafından paylaşılan tarife göre domates salçası işte böyle yapılır…

HAYAT KURTARAN SALÇA TARİFİ

Salçalık domates sezonunun açılmasıyla birlikte doğal ve güzel domates salçası tarifi ünlü şef tarafından paylaşıldı. İçerisinde bulundurduğu güçlü vitaminler ile birlikte asırlardır Türk mutfağında yerini koruyor.

Sağlık açısından da oldukça faydalı olan domates salçasını tüketmek A vitamin, likopen ve C vitamini ihtiyacınızı karşılar. Hem pratik hem de lezzetli olan bu tarif ile yemekleriniz şahane olacak.

DOMATES SALÇASI TARİFİ

- Domates salçası yapımı için aldığınız 40 kg domatesi öncelikle sudan geçirmeniz gerekiyor.

- Hemen ardından dörde bölerek ve eliniz ile ovuşturarak çıkan suyu süzmeniz gerekir.

- Mutfak doğrayıcısının yardımıyla püre olana kadar 10 saniye çekmeniz gerekir.

- İşleminiz bittikten sonra kevgirden geçirerek kabuklarını ve çekirdeklerini ayırabilirsiniz.

- Ortaya çıkan domates püresini hava geçiren bir çuvala koyarak ağzını iple sıkıca bağlayın.

- Altına bir tencere ya da kova koyarak süzdürmek için müsait bir yere asın.

- İlk seferde çıkan suyu çorbalarda ya da yemeklerde kullanabilirsiniz.

- Domates püresinin tamamen süzülmesi için yaklaşık olarak bir gün torba içerisinde bekletin.

- Bir gün bekledikten sonra süzülen domates püreniz suyunu kaybederek yavaş yavaş kurumaya başlaması gerekir.

- Süzülen domates püresini pişirmek üzere altı geniş bir tencereye alıp ocağın altını açın.

- Tahta kaşık yardımı ile karıştırırken, koyulaşma aşamasında içerisinde 20 ml zeytinyağı ve 400 gr kaya tuzu ilave edip karıştırmaya devam edin.

- Tencereye göre 45 dakika ile 2 saat süren pişirmeden sonra kavanozlara koyarak saklayabilirsiniz.