Burnundaki kırmızı kitleyi sivilce sanan kadın onu aylarca önemsemedi. Gittikçe büyüyen ve acı veren bir hale dönüşen burundaki sivilceden kurtulmak isteyen Yeni Zellandalı 52 yaşındaki Michelle Davis, aynanın karşısına geçti ve sivilceyi sıkmaya başladı. Başlarda burnudaki sivilceyi sıkıp, çıkartmayı başaramayan Davis'in burnundaki sivilcesi bir süre sonra acıyla patladı ve şiddetli kanamaya dönüştü. Burnunda sivilce sandığı kitleyi patlatması sonrası kanamayı durdurmayan Michelle Davis, tıbbi yardım almak zorunda kaldı. Hastaneye gittiğinde burnundaki kanama süren ve burun çevresinde büyük bir tahribat oluşan kadını gören doktorlar olayı hemen anladı. Kadının burnundan parça alarak biyopsi yapıldı ve sonunda yaygın bir cilt kanseri türü olan bazal hücreli karsinom teşhisi konuldu. Amerikan Dermatoloji Akademisi'ne göre cilt kanserinin en yaygın belirtisi olan geçmeyen yara, kızarıklık ve sivilce görünümlü dokulardır. 

ÖNCE KANSER TEMİZLENDİ SONRA BURUN ESTETİĞİ OLDU

Davis, kanseri sonlandırmak için ameliyat oldu. Ameliyatın ve kanserin burnunda yarattığı tahribatı ortadan kaldırmak için ikinci bir operasyon geçiren Davis'in burnuna doku ve deri takviyesi yapıldı.

52 YAŞINDA SİVİLCE ÇIKARTMAK İÇİN NE YAPIYORUM DİYE DÜŞÜNMÜŞ!

Bayan Davis, sivilce ilk ortaya çıktığında '52 yaşında sivilce çıkarmak için ne yapıyorum' diye düşündüğünü söyledi. Basit bir yöntemle sıkıp sivilceden kurtulabileceğini düşündü ancak bir kaç denemesinde başarısız oldu. Sivilce ağrılı bir hal aldığında ondan kurtulmaya karar verdi daha sert bir şekilde sivilceyi sıktı. Ardından kanamaları başladı. Dokudaki kanamaları durdurmakta zorlandı. Öyle ki burnundaki kanama 1 hafta boyunca sürdü ve sonunda hastaneye gitmek zorunda kaldı. 52 yaşındaki Davis şanslıydı. Burnundaki kanserli hücreler vücudunun başka bölgelerine sıçramamıştı. Burnundaki kanserli dokuların temizlenmesi sonrası hastalığı tamamen atlattı. 

BURUNDAKİ SİVİLCELERİ SIKMAK ÖLÜM NEDENİ OLABİLİR!

Burun çevresinde çıkan sivilceleri sıkmak kişinin felç geçirmesine hatta ölümüne neden olabilir. Tıpta ölüm üçgeni olarak anılan burun ve dudakları kapsayan alandan beyne giden çok sayıda sinir geçmekte. Bu bölgede çıkan sivilcelerin sıkılması sinir uçlarında intihaplanmayı, ilerleyen durumlarda ise felce ve ölüme neden olabilir. Ölüm üçgeni bölgesindeki sivilcelerin sıkılmaması, bu bölgede çıkan ve uzun süre geçmeyen yara ve sivilce görünümlü lezyonların mutlaka uzman tarafından incelenmesi ve tedavi edilmesi gerekir.