Tiken otu, papatyagiller familyasından, dikenli ve sarı çiçekli bir bitkidir. Tiken otu, Çanakkale’nin dağlarında kendiliğinden yetişir. Tiken otu, yüksek miktarda A, C ve E vitamini içerir. Ayrıca, demir, kalsiyum, potasyum, magnezyum gibi mineraller de barındırır. Tiken otu, kan şekerini düzenlemeye, bağışıklığı güçlendirmeye, sindirimi kolaylaştırmaya, cilt sağlığını korumaya ve iltihaplanmayı önlemeye yardımcı olur.
YUMURTALI TİKEN YEMEĞİ NASIL YAPILIR?
MALZEMELER
- 1 kilogram tiken otu
- 2 adet orta boy soğan
- 3 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
- 3 su bardağı su
- Damak zevkine göre tuz
HAZIRLANIŞI
- Taze alınan tiken otunu yıkayın ve güzelce ayıklayın.
- Ayıkladığınız tiken otunu ince ince doğrayın.
- Bir tencerede içine tuz eklenmiş 2 litre suyu kaynatın.
- Kaynayan suyun içerisine ince ince doğradığınız tiken otlarını ilave edin ve on dakika boyunca haşlayın.
- Haşladığınız otu süzerek ayrı bir kaba alın.
- Başka bir tencerede ayçiçeği yağı ve ince doğranan soğanları pembeleşene kadar kavurun.
- Kavrulan soğanların üzerine salçayı ilave edin ve kavurmaya devam edin.
- Yaklaşık 3 dakika boyunca salçayla birlikte kavurduktan sonra yumurtaları kırın.
- Süzülen tiken otunu da ilave edin ve karıştırarak pişirmeye devam edin.
- Bir süre karıştırdıktan sonra 3 su bardağı suyu ekleyerek kısık ateşte kıvam alana kadar pişirin.
- Pişen tiken otunuzu istediğiniz bir kaba alarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!