Yaz mevsimi ile tezgahlar çeşitli meyvelerle doldu. Sıcak havalarda daha sıklıkla tüketilen yaz meyveleri için ise Prof. Dr. Canan Karatay,değerlendirme yaptı. 

Prof. Karatay, 'Meyvenin sağlık için faydalı olduğunu kabul etmekle yetinmemek gereklidir, özellikle doğal, ilaçsız meyvelerin büyükşehirlerde bulunmasının giderek zorlaştığı düşünülürse. Meyve tüketirken dikkat etmemiz gereken bazı hususlar bulunmaktadır' dedi. 

Prof. Dr. Canan Karatay, Youtube kanalında, kirazla başlayarak hangi meyvelere karşı temkinli olmamız gerektiğinin altını çizdi. 

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Karatay, özellikle diyabet hastalarının kirazdan uzak durması gerektiğini vurguladı ve "ara öğünler tehlike yaratır" diyerek uyarıda bulundu. Akşam yemeğinin ardından meyve tüketimini tehlikeli olarak nitelendirdi.

Vişnenin son derece sağlıklı olduğunu dile getiren Canan Karatay, şekersiz şekilde kaynatılan vişne suyunun faydalarına işaret etti.

Karatay, kayısının zerdaliye kıyasla daha yüksek oranda şeker içerdiğini belirtti ve mümkün olduğunda zerdali tüketmeyi önerdi.

Genetiğiyle oynanmış bir meyve olan nektarin yerine şeftali tüketilmesi gerektiğini söyleyen ünlü doktor, bu konuda uyarıda bulundu.

KOYU RENKLİ MEYVELERİ TÜKETİN 

Ürik asit ve trigliserid seviyelerini yükseltme potansiyeli nedeniyle kavun, karpuz, incir ve üzümün dikkatli bir şekilde tüketilmesi gerektiğini belirtti.

Bu dört meyvenin sadece hastalar tarafından değil, sağlıklı bireyler tarafından da dikkatle tüketilmesi gerektiğini belirtti.

Böğürtlen, mürdüm eriği ve karadut gibi koyu renkli meyveleri tüketmeyi önerdi.