YAŞAM

Çayınız demlenene kadar bu tarifle böreğiniz şipşak hazır! Tavada ıspanaklı börek tarifi

Abone Ol

Canınız börek istedi ama evde ne yufka var ne de hamur yoğuracak zamanınız var. Durun hemen börekten vazgeçmeyin. Hamur yoğurma derdi olmayan çok pratik ıspanaklı börek tarifimizi deneyin, aklınız börekte kalmasın. Mutfakta sadece 5 dakika içinde şipşak hazırlayabileceğiniz bu börek tarifimiz bundan sonra favori tarifiniz olmaya aday. İşte enfes tavada pratik ıspanaklı börek tarifi şöyle;

MALZEMELER

2 adet yumurta

Yarım çay bardağı sıvıyağ

1 su bardağı süt

Tuz

1su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

1 tutam ıspanak

1 su bardağı un

1 adet kabartma tozu

YAPILIŞI

Damakları çatlatan efsane tavada pratik ıspanaklı börek tarifimiz için öncelikle kullanacağımız ıspanakları bol suyun altında güzelce yıkayalım. Ardından saplarını ayıklayıp ince ince doğrayalım. Şimdi de karıştırma kabımızı alalım. İçine yumurtayı, sütü ve sıvıyağını alıp çırpalım. Daha sonra üzerine unu, kabartma tozunu, tuzu ekleyip çırpmaya devam edelim. Son olarak karışımımızın içine rendelenmiş kaşar peynirini ve ince ince doğradığımız ıspanakları ekleyip karıştıralım. Yapışmaz tavamızı alalım. Tavanın dibini sıvıyağ ile güzelce yağlayalım.

Elde ettiğimiz börek harcını yağlanmış tavamızın içine dökelim. Tavayı kısık ateşte pişmeye bırakalım. Böreğimizin alt kısmının pişip pişmediğini kontrol etmek için ıspatula ile kenarından bakalım. Alt kısmı pişen böreğimizi düz bir servis tabağı yada düz bir kapak yardımı ile ters çevirelim. Böreğimizin diğer kısmını da pişirelim. Her iki tarafı pişen böreğimizi servis tabağına alalım ve dilimleyerek sıcak sıcak servis edelim.

AFİYET OLSUN...