YAŞAM

Çöpe attığınıza bin pişman olacaksınız: Domates kabuklarını sakın atmayın! Faydaları saymakla bitmiyor

Çöpe attığınıza bin pişman olacaksınız: Domates kabuklarını sakın atmayın! Faydaları saymakla bitmiyor
Abone Ol

Domates, kahvaltı sofralarının vazgeçilmez besinlerinden biridir. Genellikle kabukları soyulup tüketilen domates pek çok farklı şekilde değerlendirilir.  Kahvaltıda, yemeklerde, salatalarda ve çorbalarda kullanılarak lezzetine doyum olmaz. Domatesin kabuklarını soyduktan sonra onları direkt çöpe atmak gibi bir hata yaparız. Ancak domates kabuklarının da pek çok kullanım alanı olduğunu biliyor muydunuz?İşte domates kabuğunun farklı kullanım alanları…

DOMATES KABUĞU TOZU

Öncelikle soyduğunuz domatesin kabuklarını ayırın ve güneşte kurutun. Güneşte kurutmak yerine fırında pişirerek de kurutabilirsiniz. Kurutulmuş domateslerin soğumasını bekleyin. Ardından bir blender veya öğütücü aracılığıyla kuruyan kabukları toz haline getirin. Ardından bir kavanozun içinde kuru ve serin bir yerde saklayın. İçine tuz ve şeker de ekleyebilirsiniz. Elde ettiğiniz domates tozunu etleri marinelerken, çorbalarda, yemeklerde, makarna ve hatta pizza yapımında aroma vermesi için kullanabilirsiniz.

DOMATES KABUĞU SOSU

Domates kabuklarından enfes bir kahvaltılık sos hazırlayabilirsiniz. Domates kabuklarını tencereye alın. Üzerine 1-2 adet kapya biber ekleyin. Ardından 1 tutam kaya tuzu ekleyip kısık ateşte pişirin. Tencerenin kapağını hafif kapatın. Domatesler yumuşayınca kaba alın ve blender’dan geçirin.