Yemeklere lezzet veren sarımsak halk arasında mucizevi besin olarak kabul edilir. Bağışıklığı güçlendirmesi başta olmak üzere sarımsağın faydaları saymakla bitmiyor. Sarımsak tıbbi özellikleri nedeniyle yıllardır kullanılır. Hatta annelerimiz grip ve nezle durumlarında ' bir diş sarımsak yut' geçer deyip durur. Çalışmalar sarımsağın sağlık üzerindeki etki göstermesi için çiğ olarak tüketilmesi gerektiğini bildiriyor. Öte yandan pişirilip yağ olarak da kullanılmasının olumlu etkileri olduğu bildiriliyor.

FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Sarımsak saçlara oldukça faydalı. Saçların güçlenmesine, daha parlak ve canlı bir görünüme sahip olmasına yardımcı olur. Kan dolaşımını hızlandırır. Kilo vermede etkilidir. Kansere karşı korur. Kalp ve damar hastalıklarına karşı korur.Nezle ve gripten korur.

SAKIN BÖYLE KESMEYİN

Taze olarak tüketilen sarımsağın metal bıçakla kesilmemesi ve metal ürünlerle temas ettirilmemesi gerekmektedir.