YAŞAM

Dolmalık biber nasıl dondurulur? Dolmalık biberi tüm sene tüketmek istiyorsanız mutlaka bunları yapın

Dolmalık biber nasıl dondurulur? Dolmalık biberi tüm sene tüketmek istiyorsanız mutlaka bunları yapın
Abone Ol

Dolmalık biber, yemeklerde sıklıkla kullanılan bir sebzedir. Genellikle yeşil renkli olan dolmalık biberler, kırmızı ve sarı gibi farklı renk seçenekleri de sunar. İçeriğinde birçok vitamin barındıran dolmalık biberler, adından anlaşılacağı üzere genelde dolma yapımında kullanılır. Ancak çiğ ve pişmiş olarak salata ve ana yemeklerde de kullanılabilir.

Dolmalık biberler yaz aylarından ekim ayına kadar tezgahlarda yerini alır. Tüm sene boyunca dolma ya da dolmalık biber tüketmek ve kullanmak istiyorsanız dondurabilirsiniz. Peki, dolmalık biber nasıl dondurulur ve çözülür? İşte, adım adım dolmalık biber dondurma yöntemi:

DOLMALIK BİBER DONDURMA YÖNTEMİ

  • Dolmalık biberler yıkanır.
  • Yıkanan biberlerin tepe kısımları kesilir ve içleri alınır.
  • İç kısımdaki çekirdekler iyice temizlendikten sonra kenara alınır.
  • Tamamen kuruyan dolmalık biberler yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
  • Donduktan sonra poşetlere ayrılır.
  • Porsiyonluk şekilde poşetlere ayırabilirsiniz.

DOLMALIK BİBER ÇÖZME YÖNTEMİ

  • Dolmalık biberleri çözdürmenize gerek yoktur.
  • Hazırladığınız harcı donukken dolmalık biberlerin içerisine doldurabilirsiniz.
  • Sonrasında her zamanki gibi pişirebilirsiniz.

Dolmalık biberleri dondurarak tüm yıl tüketebilirsiniz. Dolma yapmak için harcınız hazır olduğunda dondurucudan çıkarıp hemen kullanabilirsiniz. Bu sayede hem zamandan hem de paradan tasarruf edebilirsiniz. Afiyet olsun!