Bu akşam iftara, çayın yanına ne yapsam diye şimdiden karalar bağlamayın. Sizler için hem kokusu hem de tadıyla yiyenlerin bir dilim daha isteyeceği harika, tam kıvamında bir tiramisu tarifi hazırladık. Tadıyla midenize, görüntüsüyle önce gözünüzü bayram ettirecek şip-şak tiramisu tarifini almak için komşularınız kapınızı aşındıracak. Öncelikle belirtelim tam kıvamında tiramisu yapmak için süt ve şeker miktarı çok önemli. Dolaptan çıkmış sütü kullanmıyoruz, oda sıcaklığına gelmesini bekliyoruz. Çocuklarınız da afiyetle yiyeceği tiramisu için şimdi malzemelere göz atalım...

Tiramisu için malzemeler:

1 adet hazır pandispanya keki

Muhallebisi için:

- 2.5 su bardağı süt

- 3 yemek kaşığı toz şeker (tepeleme dolu)

- 3 yemek kaşığı un (tepeleme dolu)

- 1 adet yumurta

- 200 gram labne peyniri (1 paket)

Islatmak için:

- 1/2 (yarım) su bardağı sıcak su

- 3’ü bir arada hazır kahve

Üzeri için:

Kakao

Tiramisu yapılışı:

Öncelikle tiramisuyu yaparken öncelikle muhallebisini hazırlamak için şeker, un, süt ve yumurtayı bir kaba alıp iyice çırpın ve ocakta kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirin. Kaynadıktan sonra altını kapatın ve daha hızlı soğumasını sağlamak adına başka bir kabın içine boşaltın. 15 dakika kadar bekleyin ve karışım ılındıktan sonra labne peyniri ilave edin mikser ile pürüzsüz hale gelene kadar çırpın. Diğer taraftan sıcak su içinde hazır kahveyi çözdürün ve hafif soğumasını bekleyin. Servis tabağına pandispanya kekinin bir katını yerleştirin ve kahvenin yarısı ile ıslatın.  Üzerine kremanın yarısını ilave edin ve güzelce yayın.  Kalan kahve ile üst katı da ıslattıktan sonra pandispanyanın ikinci katını kremanın üzerine kapatın. Kalan kremayı pastanın üzerine dökün, pastanın üzeri ve kenarlarını güzelce spatula veya pasta sıvama aparatı ile kapatın. Son olarak pastanın üzerine süzgeç yardımı ile kakao serpiştirin.

 Buzdolabında birkaç saat mümkünse 1 gece dinlendirildikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz.

Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun....