GÜNCEL

15 Temmuz şehitleri darbenin 7. yılında anılıyor

15 Temmuz hain darbe girişiminin canını vatanına siper eden şehitler darbenin 7. yılında yurdun dört bir yanında anılıyor.

Abone Ol

İSTANBUL 15 Temmuz darbe girişiminin 7. yıldönümünde 15 Temmuz Şehitler Anıtı sabah saatlerinden itibaren ziyaretçi akınına uğradı. 34 vatandaşın şehit olduğu 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün Anadolu yakasında bulunan anıtta şehitler için dualar edildi, selalar okundu.

Şehit yakınlarının ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği anıtta Kuranı Kerim ve selalar okundu.

Edirnekapı Şehitliği'nde 15 Temmuz şehitleri için tören düzenlendi.

Programa İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, kuvvet komutanları, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, şehit yakınları ve gaziler katıldı. Programda yapılan Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından şehitler için dualar edildi. Anma töreni sonrası şehit mezarlarına karanfil bırakan protokol üyeleri, şehit yakınlarına başsağlığı diledi.

MERSİN 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Mersin Şehitliği'nde tören düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim ve duaların okunmasıyla başlayan törende Vali Pehlivan ve protokol üyeleri, şehit mezarlarını tek tek gezerek karanfil bıraktı. Burada şehit aileleriyle de yakından ilgilenen protokol üyeleri, onlarla sohbet etti.

İZMİR İzmir Kadifekale Hava Şehitliği'nde düzenlenen anma töreninde, şehitler dualarla anıldı.

Törenin ardından şehitlerin kabirlerine karanfil bırakan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, şehit aileleriyle de sohbet etti.