GÜNCEL

Adilcevaz'da yetişen domatesler İtalyan pizzalarına sos oluyor

Bitlis’in Adilcevaz İlçesinde hasat edilerek kurutulmak için tarlalardaki sergi alanlarına serilmeye başlanan yaklaşık 4 bin ton domates, güneş altında doğal yöntemlerle kurutulduktan sonra ihraç ediliyor.

Abone Ol

Geçen yıl 67 ton kurutulmuş domatesi İtalya'ya ihraç ettiklerini belirten çiftçi Cüneyt Duk (40) "Domatesin kesimi yaparak güneş altında doğal yöntemlerle kurutup direkt İtalya’ya ihraç ediyoruz. Gönderdiğimiz kurutulmuş domatesler, özellikle makarna ve pizzalarda sos olarak kullanılmaktadır" dedi.

Adilcevaz'da yıllardır domates üretimi yapan çiftçi Cüneyt Duk, geçen yıl yaptıkları deneme üretimin ardından bu yıl kurutmalık domates sektörüne de girmeye başladı. Yaklaşık 300 dönümlük alanda domates üretimi yapan Duk, tarlasında çalıştırdığı 200 işçi ile birlikte Süphan Dağı eteklerinde kendi ürettikleri domatesleri kamyonetlerle sergi alanına taşıyor.

Geçen yıl 100 dönümlük alanda deneme amaçlı başlattıkları domates kurutma işini 300 dönümlük alanda devam ettirdiklerini, 67 tonunu İtalya'ya gönderdiklerini anlatan Cüneyt Duk, ayrıca ilçe ekonomisine ve istihdama da büyük katkı sağladıklarını belirtti.