Ananas kabuklarını sakın atmayın! Karın yağlarını anında parçalayan ananas çayı tarifi: Hem kolay hem de çok lezzetli
Göbeğiniz erisin, karın yağlarınız gitsin istiyorsanız ananas kabuğu çayı tarifini mutlaka okuyun deriz. Bugüne kadar ananasın sadece içini yediyseniz dikkat! Artık ananas kabuklarını çöpe atmak yok. Ananas kabuklarından yapacağınız çay ile hem ödem atabilir, hem yağ yakabilir hem de bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz.
Abone Ol
Ananasın kabuklarını görüldüğü gibi keskin bir bıçakla kesin. İyi bir şef bıçağıyla ananas kabuklarını kolayca görüntüdeki gibi kesebilirsiniz.
Ananasta bulunan bromelain en çok kabuklarda var. Peki bromelain, ne işe yarar? İşte bir kaç yanıt...
• Bağırsak problemlerini ve enflamasyonu azaltır
• Protein sindirimi için güçlü bir enzimdir.
• Kanser hücrelerinin çoğalmasını engeller
• Kalp sağlığını korur
• Astım gibi solunum hastalıklarına iyi gelir.
Kestiğiniz ananas kabuklarını derince bir tencereye koyun.
Ardından içine büyük bir tutam maydanoz ve nane ekleyin. Üzerine su koyup ocakta kaynamaya alın.
Ananasın göbeğinde yer alan sert bölümleri de şeritler halinde kesip tencereye alın.
Kestiğiniz parçaları da çayınıza ekleyin bir süre daha kaynatın.
Ardından süzerek bir sürahiye alın ve buz koyarak ılık yada soğuk için.