YAŞAM

Ayrılık acısı en hızlı nasıl geçer? Meğerse altın kuralı buymuş!

Ayrılık acısı en hızlı nasıl geçer? Ayrılık sürecini kolay atlamak için ne yapılmalı? Arkadaşlarla etkinlikler yapmak, gün içinde kendimizi dinleyemeyecek kadar günü doldurmak acıyı azaltan faktörler arasında yer alıyor. Gece yatarken papatya çayı içmek ve ılık bir duş almakta size iyi gelecek. Ama bunlardan bir tanesi var ki o hiçbir şeye benzemiyor. 30 gün kuralını duymuş muydunuz? Bu süreci kolay atlamanın en baba formülü burada! İşte yapmanız gerekenler..

Abone Ol

Ayrılığı kolay atlatmanın en önemli formülü ilişkinin bittiğini kabul etmek olacaktır. Sürekli "Bitti mi?", "Barışır mıyız?" gibi şeyler düşünmek ilişkinin gereksiz yere uzamasından başka bir şey olmuyor. Hem duygusal hem de zihinsel sağlığınızı devam ettirebilmek için kabullenmek bu noktada çok önem taşıyor.

Eski sevgiliniz ayrılığı hala kabul edememiş ve sizinle iletişimde kalmak istiyorsa buna izin vermeyin. Çünkü onunla konuşup, mesajlaşmanız onu umutlandıracaktır.

Ayrılık sürecinin zor olduğunu kabullenin. Arkadaşlarınızdan destek almayı ihmal etmeyin. Eğer bu sizin için yeterli olmuyorsa bir profesyonele başvurabilirsiniz.

Ayrılık sonrası kendinize zaman tanıyın. Geçiçi bir süreç olduğunu aklınızdan mümkün mertebe çıkarmayın.

Gelelim 30 gün kuralına! Ayrılık sürecini çabucak atlatmanın en önemli formülü burada. 30 gün arama yok mesajlaşma yok. Sosyal medya takibi ve iletişim kesinlikle yok. Bu 30 günü bu kurallara uyarak geçirebilirseniz, süreci daha çabuk atlattığınızı fark edeceksiniz.