YAŞAM

Babalar Günü hediyesi ne alınabilir? İşte birbirinden güzel ve değişik hediye önerileri

Babalar Günü, babaların özverili çabalarını taktir etmek ve onlara duyduğumuz minnettarlığımızı gösterebilmemiz için harika bir gün. Tüm aile üyelerinin bir araya geldiği bu özel günde siz de babanıza kendini bir nebzede olsa değerli ve özel hissettirmek isterseniz, ona küçük bir hediye armağan edebilirsiniz. İşte babanıza verebileceğiniz birbirinden güzel hediye önerileri....

Abone Ol

Hem annelerimiz hem de babalarımız böyle özel günlerde  içten bir sarılma veya bir çift güzel sözün bütün hediyelerin ötesine geçtiğini her zaman söylerler. 

Fakat herkesin bildiği gibi  hatıra olması açısından da hediyeler olmazsa olmaz bir nitelik taşıyor. Babalar gününde babanıza alabileceğiniz pekçok hediye seçeneği bulunuyor. Bunlar neler mi? Gelin birlikte bakalım...

İlk defa Babalar Günü‘nü kutlayacaklara esprili baskılı bir t-shirt armağan edebilirsiniz. Yeni doğan bebeğe de yine aynı tarz bir body ile baba oğul- baba kız bir takım hediye alabilirsiniz. Oyun oynamayı seven babalar için ise oyun konsolu, konsol oyunları tercih edilebilir.



Babanız gömlek giymeyi çok seviyorsa ona kol düğmesi hediye etmeye ne dersiniz?  Ya da birlikte çekilen fotoğraflarınızın olduğu kareleri çerçeve yaptırıp armağan edebilirsiniz. 


Taraftar babalar için forma da tercih edilebilir.

Babanız günlük hayatında  spor giyinmeyi seviyorsa, polo yaka tişört ya da jean pantolon satın alabilirsiniz. 

BABALAR GÜNÜ SÖZLERİ: Evimizin güneşi bir tanesisin canım babam, kucak dolusu sevgi ve saygılarımla kocaman öpüyorum. Babalar günün kutlu olsun. Fedakârlık, sevgi, sabır ve güzellik ne demek tarif et derlerse; babam derdim canım babam seni bir gün değil her gün çok seviyorum. Babalar günün kutlu olsun. Meğer dilimdeki ve beynimdeki en güzel kelime senin adınmış. Sana her seslenişimde ya acım diniyor ya da sevgim coşuyor. Babalar günün kutlu olsun. Babam olduğun için çok mutluyum, sahip olduğum en iyi baba ve arkadaşsın. Babalar günün kutlu olsun babacım.

BABALAR GÜNÜ NASIL ORTAYA ÇIKTI?  Bir Amerikan İç Savaşı gazisinin kızı olan Sonora Smart Dodd, Anneler Günü gibi babaların da bir günü olması gerektiğini düşünüyordu. Dodd'un babası annelerinin yokluğunda altı çocuğunu tek başına büyütmüştü. Babasının doğum günü olan 5 Haziran'ın Babalar Günü ilan edilmesi için çalışmalara başlamış ama bu çalışmalar o tarihe yetişemeyerek kutlamalar haziran ayının üçüncü pazar gününe ertelenmiştir.



Bu yüzden Babalar Günü Haziran ayında kutlanır. Babalar Günü ilk kez 19 Haziran 1910′da Washington'un Spokane şehrinde kutlanmıştır. 1924 yılında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Calvin Coolidge kutlamaları desteklemiş; ama resmi olarak Babalar Günü ilan etmemiştir. 1966 yılında ise o dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yıl haziran ayının üçüncü pazarının Babalar Günü olarak kutlanacağını açıklayan bir bildiri yayımlamıştır. 1972 yılındaysa başkan Richard Nixon'ın imzasıyla Babalar Günü yasal olarak ABD'de resmi tatil ilan edilmiştir.