YAŞAM

Baharda yağan kar doğada yaşayan canlıları olumsuz etkiledi

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde etkili olan kar yağışı doğada yaşayan hayvan ve bitkilerin yaşamını olumsuz etkiledi. Doğa fotoğrafçıları ise tadını çıkardı.

Abone Ol

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde dün etkili olan kar yağışı doğa yaşamına zarar verdi.

 Doğada yaşayan At, bal arıları ve güvercinler buz kesilen havada donmaktan son anda kurtarıldı. Çiçek açan ağaçlar dondan zarar gördü.

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde etkili olan kar yağışı sonrası her yer beyaza büründü.

Yağan kar nedeniyle güvercinler soğuk havadan dolayı uçamadı. Çiçek açan ağaçlar dondan zarar gördü.

Bahar aylarında çiçek açan ağaçlar zarar gördü, bal arıları tekrar kış uykusuna yatmak yerine karda telef oldu,

İlçeye bağlı Başaran, Günyüzü ve Taşarası köylerinde beyaza bürünen dağlar aynı günde kar eriyince aynı bölgelerden çekilen kareler göz kamaştırdı.

Yağan kar sonrası etrafta kartpostallık görüntülerin oluşmasını fırsat bilen doğa fotoğrafçıları kar manzaralı fotoğraf çekti.

Yağan kar sonrası etrafta kartpostallık görüntülerin oluşmasını fırsat bilen doğa fotoğrafçıları kar manzaralı fotoğraf çekti. Doğa fotoğrafçısı Serdar Gökçe, kar manzaralı fotoğraf çektiğini söyledi. Gökçe, "Dün etkili olan kar yağışı bir çok hayvanı etkiledi. Çiçek açan ağaçların tamamına zarar verdi. Yazı beklerken tekrar kışı yaşadık. Aynı günde iki mevsimi gördüm. Her yeri karış karış dolaştım fotoğraf için ilginç doğa olaylarına tanıklık ettim"