YAŞAM

Boş zamanlarınızda yapabileceğiniz 10 güzel ve faydalı aktivite

Hepimiz boş zamanlarımızı değerlendirmek ve eğlenceli aktivitelerde bulunmak isteriz. Ancak her zaman yapacak bişey bulamayabiliriz. Sizler için araştırdık ve boş vakitlerinizi nasıl değerlendireceğinize dair aktiviteler bulduk. İşte boş vaktinizi değerlendirebileceğiniz öneriler...

Abone Ol

KEŞFETMEK Yaşadığınız şehirde hiç gidip görmediğiniz bir park, bir sahil ya da bir müze mutlaka vardır. İşte oraya gitmenin tam zamanı...

EL İŞİ ÖĞRENİN Son dönemde örgülere ilgi ve talep arttı. Siz de hem kendiniz hem de sevdikleriniz için el işi yapabilirsiniz. Sadece kıyafet değil, evleriniz için dekoratif aksesuarlar da örebilirsiniz.

EV İŞLERİYLE İLGİLENMEK Canınız sıkıldığı halde evden çıkacak enerjiniz yoksa da temizlik yapıp deşarj olabilirsiniz ya da dolabınızı düzenleyebilirsiniz. Eğer böyle bir aktivite istemiyorsanız mutfağa girip uzun süredir denemek istediğiniz bir lezzeti kendinize hazırlayabilirsiniz.

YABANCI DİL ÖĞRENİN İnternet üzerinde ücretsiz, dil gelişimini sağlayan siteler bulunuyor. Bu sitelerde bulunan uygulamalara günde sadece düzenli olarak 1 saat ayırıp yabancı dilinizi geliştirebilir ve pandemi sonunda bir dil sahibi olabilirsiniz. Bu şekilde yabancı dilini geliştiren kişi sayısı oldukça fazla.

KİTAP OKUMAK YA DA FİLM İZLEMEK Kitap okumanın vakti, saati ya da günü yoktur. İlgilendiğiniz alanla ilgili olarak veya daha önce hiç duymadığınız konularda bir şeyler okumak, beyninizin canlanmasını, bakış açınızın genişlemesini sağlayacaktır. Eğer okumayı tercih etmiyorsanız merak ettiğiniz bir filmi ya da diziyi izleyip gününüzü keyifli hale getirebilirsiniz.

ALIŞVERİŞ YAPMAK Eğer maddi olarak bir engeliniz yoksa evinize yakın yerdeki dükkanları gezmek hem kafanızı dağıtacak hem de yeni şeyler bulabilmenizi sağlayacaktır.

YENİ TARİFLER ÖĞRENİN Mutfakta geçen vakitte hep bildiğiniz yemekler yapmak yerine, farklı tarifler yapıp menü çeşitliliğinizi geliştirebilir ve sofralarınıza farklı lezzetler kazandırabilirsiniz. Bunun için, ekranda yer alan yemek yarışma programlarından da faydalanabilirsiniz.

UZUN BİR YÜRÜYÜŞ Sevdiğiniz şarkılardan oluşan bir listeyle uzun bir yürüyüşe çıkmak can sıkıntınızı giderecek ve size huzur verecektir. Dönüş yolunda da bir kahve içmek kesinlikle keyfinizi yerine getirecektir.

EGZERSİZ YAPMAK Spor salonlarına gitmeden evde yapacağınız aktiviteler ile kalın kaslarınızı çalıştırıp karın bölgesinde oluşan yağları eriterek göbeğinizi eritebilirsiniz. İnternette birçok egzersiz videosu bulunuyor.

BİTKİ YETİŞTİRMEK Bitkilerle ilgilenmek, toprakla temas etmek vücuttaki negatif enerjiyi nötrler ve kendini daha iyi hissetmeni sağlar. Eğer alanın varsa hobi bahçesi yapabilirsin. Yetiştirdiklerini yerken çok mutlu olacaksın ve içinde ne olduğunu bildiğin sağlıklı sebzeler yemiş olacaksın. Eğer alanın yoksa balkonunda ya da ufak saksılarda yetiştireceğin bitkilerle ilgilenmek, onlarla konuşmak sana çok iyi gelecek, denemelisin.