YAŞAM

Bu adayı tavşanlar yönetiyor! Japonya'nın gözdesi Okunoshima

Japonya'da yer alan Okunoshima yani bir diğer ismiyle 'Tavşan Adası' sevimli dostlarımıza ev sahipliği yapıyor. Farklı türlerden ve ırklardan oluşan binlerce tavşan bu adada rahatça geziyor. Adaya hakim olan sevimli tavşanlar gelen ziyaretçilerin de bir hayli dikkatini çekiyor.

Abone Ol

Japonya'nın açıklarında yer alan Okunoshima, Hiroşima'nın Takehara bölgesinde küçük bir ada. "Tavşan Adası" olarak da bilinen Okunoshima'da çoğunlukla yabani tavşanlar bulunuyor.

Okinoshima'da yer alan tavşanlar adada serbest bir şekilde dolaşır ve yiyecek bulmak için serbest dolaşır. Adanın tarihi ise köklü bir geçmişe sahip. İkinci Dünya Savaşı dönemine kadar uzanan ada tarihi, savaş zamanında kimyasal silah üretimi amacıyla inşa edildi.

KİMYASAL MADDELER ÜRETİLİYORDU Tesiste tam olarak hangi kimyasal maddelerin üretildiği bilinmiyor ancak bazı kaynaklara göre Japon İmparatorluğu'nun kimyasal silah programı kapsamındaki zehirli gazların üretildiği bir merkez olarak faaliyet göstermesidir. Savaş sona erdikten sonra, Tavşan Adası terk edilmiş ve adadaki tesisler zamanla harabe haline gelmiş.

SAVAŞ DÖNEMİNDEN SONRA TAVŞANLAR ADADA ÇOĞALDI Ancak adada bulunan tavşan nüfusu giderek artmış ve savaş sonrası dönemde adaya bırakılan birkaç tavşan hızla çoğalıp bugünkü sevilen ünlü Tavşan Adası'nın oluşmasını sağlamış.

BİNDEN FAZLA TAVŞAN VAR Adada serbestçe dolaşan tavşan sayısı yaklaşık 1000'e yakın. Gelen ziyaretçilerin ilgisini çekentavşanlar farklı türlerden ve ırklardan oluşuyor. Tavşan Adası'ndaki bu sevimli dostlar oldukça insana alışkın ve dost canlısı

VETERİNERLİK HİZMETİ SAĞLANIYOR Besin kaynaklarının bol olması nedeniyle de iyi beslenebiliyorlar. Adada veterinerlik hizmeti düzenli olarak sağlanıyor. Gerekli aşılar ve hastalıkların önlenmesi için tedbirler alınıyor.

BARINAK VE SIĞNAKLARI BULUNUYOR Doğal yaşam alanlarının korunması için de gerekli önemler alınıyor. Tavşanlar için çeşitli barınaklar ve sığnaklar yer alıyor. Bu alanlar güvende hissetmelerini ve doğal davranışlarını sergilemelerini sağlıyor. ZİYARETÇİLERE EĞİTİM VERİLİYOR Adaya gelen ziyaretçiler devamlı olarak bilgilendiriliyor. Tavşanların sağlığına zarar verebilecek yiyeceklerin kullanılmaması ve rahatsızlık verilmemesi gibi konularda eğitim veriyorlar.