Dünyanın en iyi çorbaları açıklandı! Bakın listede Türkiye'den hangi çorba var?
Et, tahıl ya da sebze gibi şeylerle hazırlanan sulu, sıcak içecek anlamına gelen çorba, köken olarak Farsça Şorba kelimesinden gelmektedir. Çorba, birçok farklı kültürde birçok çeşidi bulunan yiyecekler arasında yerini alıyor. Peki dünyanın en iyi 10 çorbası hangileri merak ediyor musunuz? Gelin birlikte öğrenelim...
Abone Ol
Bouillabaisse - Fransa
Marsilya balıkçıları tarafından, restoranlara veya pazarlara satamadıkları kemikli kaya balıklarını kullanarak yaptıkları bir güveçtir. İçerisinde Pırasa, soğan, domates, kereviz, patates gibi sebzelerin yer aldığı, et suyuyla haşlanan balıkla servis edilen şahane bir lezzettir.
Borscht - Ukrayna
Borscht çorbası, Doğu Avrupa'da yaygın olan, Ukrayna mutfağına ait olan bir çorbadır. Borschtun içerdiği sebzeler kemikli sığır etinin suyunda pişirilir. Kırmızı rengini pancardan alır.
Beef pho -Vietnam
Vietnamın ulusal yemeğidir. Günün 3 öğününde bu çorba ile karşılaşabilirsiniz. Pirinç ve sığır eti ile yapılan çorba ülkenin vazgeçilmez lezzetleri arasında yerini almaktadır.
Banga- Nijerya
Banga çorbasının bir diğer adı palmiye fıstığı çorbasıdır. Sadece Nijerya'da popüler değildir, aynı zamanda Gana ve Kamerun'da da sıklıkla tüketilir.Banga çorbası, hurma fıstığı meyvesinden, çeşitli baharatlardan ve çeşitli et ve balıklardan yapılan lezzetli bir çorbadır.
Gumbo - Amerika Birleşik Devletleri
Gumbo, ABD’nin Louisiana eyaletinde popüler olan bir çorbadır ve resmi eyalet yemeğidir. Bamya, et suyu, et veya kabuklu deniz ürünleri, kereviz, dolmalık biber ve soğandan oluşur.
Groundnut soup -Batı Afrika
Afrika mutfağının bir parçası olan bu çorba yer fıstığından yapılmaktadır. yerfıstığının ezilerek macun haline getirilmesinden hazırlanan çorba ülkenin vazgeçilmez lezzetileri arasına girmiştir.
Gazpacho- İspanya
İspanyol mutfağına ait, taze sebzeden püre halinde çiğ şekilde tüketilen bir tür soğuk çorbadır.
Chorba frik - Cezayir, Libya ve Tunus
Domates suyu, aromatik baharatlar,nohut , haşlanmış tavuk, sığır eti, koyun eti veya kuzu eti ile yapılan şifa kaynağı olarak adlandırılan, tadına doyulmayan şahane bir lezzettir.
Caldo verde - Portekiz
Caldo verde, Portekiz mutfağının popüler çorbasıdır. İçerisinde, ince kıyılmış kara lahana, patates, zeytinyağı, karabiber ve tuz, çoğunlukla soğan ve sarımsak bulunan harika bir lezzettir. Genellikle, Portekizliler bu çorbayı düğünlerde,doğum günlerinde ya da kutlamalarında servis etmektedir.
TÜRKİYE- YAYLA ÇORBASI
Ülkemiz dünyada en beğenilen çorbalar listesine yayla çorbası ile giriyor. Türkiye'nin hemen hemen her bölgesinde tüketilen yayla çorbasının en önemli malzemesi yoğurttur. Yoğurt ve pirinç karışımı ile hazırlanan, tereyağı ve nane ile buluşunca damaklara şölen yaşatan bu enfes lezzet 7'den 70'e herkesin sevdiği lezzetlerden.
Gelişmelerden haberdar olmak istiyor musunuz?
Google News’te İstanbul Gazetesi sitemize
abone olun.