YAŞAM

Dünyanın en lüks otellerine bir yenisi daha eklendi

Dünyanın en lüks otelleri listesine Katar’da bir yenisi daha eklendi!

Abone Ol

Dünya genelinde binlerce otele sahip olan Fairmont ve Raffles’ın Katar’da inşa ettiği yeni otel binası dikkat çekmeye devam ediyor. 

300 bin metrekare alana kurulan iki karşılıklı bina, iki devasa kılıcı andırıyor. 

Ultra lüks yaşam standartları ile bilinen Katar’da inşa edilen binanın sol tarafının tamamen suitlerden oluşması planlanıyor. 

İki katlı tasarlanan bu suitlerin içerisinde, özel yüzme havuzu, asansör, kuaför salonu ve hatta bir de özel hamam yer alması planlanıyor. 

Tavan yüksekliği ve iç dekorasyonu ile dikkat çeken suitlerde, ziyaretçilerin ‘nadide’ kitap talepleri dahil tüm arzularının kısa sürede yerine getirmesi hedefleniyor. 

Son olarak Dünya Kupası’na ev sahipliği yapan Katar’ın turizm hamlelerinden biri olarak değerlendirilen otele ‘gizli müşteri’ olarak giren Angela Moore, gördüklerini şu sözlerle anlatıyor; “İşim gereği birçok otel görüyorum. Pek çok otel sadece güzel manzaralı hoş bir oda sunabileceklerini düşünüyor, ancak Fairmont ve Raffles'ın burada yaptığı şey gösteriş yapmaktan daha fazlası. Her tesis hayranlık uyandırıyor ve her konuk için ayrı ayrı küratörlüğünü yapıyor.”

Basra Körfezin bakan ve özel dekorasyonu ile göz dolduran otellerin en pahalı iki suitine de; ülkenin kuşlara olan ilgisinden dolayı şahin ırklarının ismi olan “Peregrine ve Lanner” verilmiş. 

Dünya Kupası’na özel olarak inşa edilen Lusail Stadyumu'na ve Qatar Grand’a ev sahipliği yapan Formula 1 pistine yakınlığı ile dikkat çeken otel Ocak 2023’ten bu yana misafirlerini ağırlıyor. 

Katar’ın ulusal amblemi ‘çapraz pala’lara atıf yapılan otel binası, Arap coğrafyasında sık rastlanan “çift kılıç” sembolünün ilk kez inşa edilmiş hali.

Parlak camlar, geleneksel İslam sanatına atıf yapan çiniler, deniz kabuğu heykelleri, mavi ve beyaz dekorasyon detayları, ferah lobiler ve lüks suitleri ile hizmet veren otelde ayrıca konser salonları da dikkat çekiyor. 

2022’nin üçüncü çeyreğinde 228.423 milyar dolar Gayri Safi Yurt İçi Hasıla’ya ulaşan Katar’ın toplam nüfusu ise yalnızca 2,982 milyon.

2000’li yılların başından bu yana dünya turizminin önemli lokasyonlarından birisi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Katar, en iddiaları kalkınma planına sahip ülkeler arasında yer alıyor.