GÜNCEL

Eurovision 2023'ün sahnesi, Kral Charles'ın katılımıyla ilk kez görüntülendi

Bu sene 9 Mayıs'ta yapılacak ilk yarı-finali ile seyircisiyle buluşacak Eurovision Şarkı Yarışması'nın sahnesi ortaya çıktı. Türkiye Eurovision'a katılıyor mu?

Abone Ol

İngiltere Kralı 3. Charles ve eşi Camilla'nın katılımlarıyla, 2023'te İngiltere'nin Liverpool kentinde düzenlenecek 67. Eurovision Şarkı Yarışması'nın tamamlanan sahnesi ilk kez görüntülendi.

Kral Charles ve eşi Camilla Liverpool'da yarışmanın düzenleneceği yer olan M&S Bank Arena'da, bu seneki yarışmanın sunucuları ve yaratıcı ekibi ile tanıştı. Kraliyet çifti, Ukrayna asıllı şarkıcı Julia Sanina, Ted Lasso oyuncusu Hannah Waddingham ve BBC Radio 2 yorumcuları olan Rylan ve Scott Mills gibi Eurovision sunucularıyla da sohbet etti.

EUROVISION ŞARKI YARIŞMASI 25 YIL SONRA YENİDEN İNGİLTERE'DE Aradan 25 yıl gibi uzun bir süre geçtikten sonra Eurovision Şarkı Yarışması, İngiltere'de düzenleniyor. Eurovision 2023'ün Final'i seçimden hemen önceki gün olan 13 Mayıs'ta ekranlara gelecek.

TÜRKİYE BU SENE EUROVISION'DA VAR MI? 2012'de Azerbaycan'da düzenlenen yarışmayı ülkemizi temsilen 'Love Me Back" şarkısıyla katılan Can Bonomo, yarışmayı 7. sırada tamamlamıştı. Eurovision 2013 dahil olmak üzere yarışmaya 10 yıldır katılmayan Türkiye, Liverpool'da düzenlenen 2023 Eurovision'da yer almayacak.

EUROVISION 2023'TE HANGİ ÜLKELER YARIŞIYOR? Arnavutluk, Avustralya, Avusturya, Azerbaycan, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Ermenistan, Estonya, Finlandiya, Gürcistan, Hırvatistan, Hollanda, İrlanda, İsrail, İsveç, İsviçre, İzlanda, Güney Kıbrıs Letonya, Litvanya, Malta, Moldova, Norveç, Polonya Portekiz, Romanya, San Marino, Sırbistan, Slovenya Yunanistan, Almanya, Birleşik Krallık, Fransa, İspanya İtalya ve Ukrayna olmak üzere Eurovision'da bu sene 37 ülke yarışacak.

İşte Eurovision 2023'ün sahnesinin tamamlanmış hali..