MAGAZİN

Görevimiz Tehlike filminin İstanbul sahneleri iptal edildi! Esnafın bir hatası nelere mal oldu!

Tom Cruise’nin başrol oynadığı, tüm dünyanın dört gözle beklediği Görevimiz Tehlike 7’nin çekimleri İstanbul'da yapılmıştı. Ancak Kapalı çarşı esnafının hatası yüzünden yönetmen İstanbul çekimlerini iptal etti. Filmde İstanbul'dan tek bir sahne bile yer almayacak. Bakın neden?

Abone Ol

Görevimiz Tehlike filminin yönetmeni Christopher McQuarrie, geçtiğimiz pazar günü, kalabalık bir ekiple birlikte çekim mekânı arayışı için Tarihi Yarımada'da incelemeler yaptı.

Christopher McQuarrie'ın inceleme yaptığı mekânlardan biri de Kapalıçarşı'ydı. McQuarrie, incelemelerin ardından Kapalıçarşı'nın çekim için uygun olduğuna karar verdi ama çok geçmeden bu kararından vazgeçti.

Nedeni ise Christopher McQuarrie'ın yaptığı gizlilik sözleşmesinin ihlal edilmesi

Kapalıçarşı, pazar günü kapalıydı. İncelemeler için özel olarak ekibe açıldı. Çarşı yönetiminin belirlediği birkaç kişi de Christopher McQuarrie ve ekibine gizlilik sözleşmesi çerçevesinde eşlik etti.

Kapalı çarşı esnaflarından birinin pazartesi günü dükkanının kamera kayıtlarını medyaya sızdırmasıyla Christopher McQuarrie, Görevimiz Tehlike: Ölümcül Hesaplaşma'nın ikinci bölümünü İstanbul'da çekmekten vazgeçti.