YAŞAM

Hafta sonu tatili için İstanbul’a yakın doğa harikası yerler! İşte hem yakın hem de güzel olan 2 günlük tatil önerileri

İstanbul’da yaşayanlar, yoğun ve stresli iş hayatından kurtulup hafta sonu doğayla baş başa kalmak istiyor. Özellikle ilkbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte, yeşilin ve çiçeklerin güzelliğini görmek için şehirden uzaklaşmak isteyenler, İstanbul’a en yakın tatil yerlerini araştırıyor. İşte hem yakın hem de güzel olan 2 günlük tatil önerileri...

Abone Ol

Balaban Köyü / Arnavutköy: İstanbul’un henüz tam keşfedilmemiş olan kamp alanlarından biri olan Balaban Köyü, Terkos Köyü ya da Durusu olarak da biliniyor. Burada hem kamp yapabilir hem de doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Kamp alanına giden yolun son 2 kilometresi toprak yoldur, bu yüzden alçak olmayan araçlarla gelmeniz önerilir.

Heybeliada: Prens Adaları’nın ikinci en büyüğü olan Heybeliada, yeşilin her tonunu barındıran doğası, tarihi köşkleri ve sakin atmosferi ile şehrin gürültüsünden uzaklaşmak isteyenler için harika bir seçenek. Heybeliada’ya vapurla ulaşabilirsiniz.

Aydos Ormanı: Anadolu Yakası’nda Kartal, Pendik ve Sultanbeyli ilçeleri arasında yer alan bu orman, piknik yapmak için ideal bir yer. Ormanda ‘kendin pişir kendin ye’ işletmeleri de bulunuyor. Ayrıca gölet kenarında yürüyüş yapabilir veya deniz bisikleti sürebilirsiniz.

Kemerburgaz Kent Ormanı: İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde bulunan bu orman, Alibeyköy Baraj Gölü’nün kuzeyinde yer alıyor. Ormanda çocuk oyun alanları, restoran ve kafeler, hayvanat bahçesi, piknik alanları ve yürüyüş parkurları gibi pek çok aktivite imkanı var. Ayrıca seyir kulesine çıkarak şehrin manzarasını izleyebilirsiniz. Ormana üç farklı kapıdan giriş yapabilirsiniz: Mağlova Kapısı, Mimar Sinan Kapısı ve Mihrimah Kapısı.