SAĞLIK

Hastane yüzü göstermiyor, vücutta hastalık bırakmıyor! Tam bir şifa deposu!

Manyok bitkisi neye iyi gelir? Manyok bitkisi Türkiye'de yetişir mi? Bağışıklığın güçlenmesini sağlayan bu bitki önemli bir mikro besin olan C vitamini içermektedir. Türkiye'nin kurak ve verimsiz arazilerinde yetişen çok önemli bir enerji kaynağı olan manyok bikisi hastalıklar için tam bir şifa deposu! Belki de adını hiç duymadığınız manyok bitkisinin bilinmeyen faydalarını sizler için sıraladık...

Abone Ol

Manyok bitkisinin görüntüsü ve tadı patatesi andırıyor. Bilinçli bir şekile tüketildiğinde hastalıklara kalkan oluşturan bu bitkinin faydaları saymakla bitmiyor. Vücuda karbonhidrat desteği de sağlayan bu sebze pek çok ülkede ekmek yerine tüketiliyor

Şifa deposu olarak bilinen ve görüntüsüyle patatesi andıran manyok bitkisi Türkiye’de yetişse de yüzüne pek bakan yok. Bu bitki dünyada sıklıkla tüketilen sebzeler arasında yer alıyor.

Daha çok Güney Amerika'da yetişmekte olup, acı ve tatlı olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Bu bitkinin dünyada yarım milyar insanın temel besin kaynağı olduğu biliniyor.

Serbest radikallerin normal hücreler üzerinde zarar verici etkiye neden olmasıyla oluşan oksidatif strese karşı koruyucu bir rol oynuyor.

Manyok kökü yaşlanmayı da yavaşlatıyor. Manyok kökü tüketenlerin cildi diğerlerine göre daha aydınlık ve parlak gözüküyor. İçerisinde bulundurduğu kolojen cildi besliyor ve daha sağlıklı gözükmesini sağlıyor.

Cilt bakımında da kullanılan manyok kökü, bal ya da zeytinyağı ile karıştırıldığında ölü derileri soyuyor ve cilde aydınlık veriyor.

Manyok kökü, güneşin zararlı ışınlarına karşı da cildin korunmasına yardımcı oluyor.

8 15 Manyok, dirençli nişasta bakımından zengindir. Dirençli nişasta, bağırsaktaki faydalı bakterileri besler ve iltihaplanmayı azaltmaya ve sindirimi iyileştirmeye yardımcı olur.

Obezite ve Tip 2 diyabet riskini de azalttığı bilinmektedir.