GÜNCEL

İklim değişikliği hayatı nasıl etkiledi? Google'dan Dünya Günü'ne özel Doodle...

Küresel iklim değişikliği tüm dünyada yaşamı olumsuz etkilemeye devam ederken Google, her yıl 22 Nisan'da kutlanan Dünya Günü'ne özel Doodle tasarladı.

Abone Ol

Isıyı tutan sera gazlarının atmosferdeki artışı ısıyı yükselten en önemli etkenlerden birisi. Tüm dünya, küresel iklim değişikliği ile mücadele ederken Google'dan da destek geldi.

Dünya çapında etkili olan olay ve günler ile birlikte kişilere özel tasarımları ile öne çıkan Google, her yıl 22 Nisan'da kutlanan Dünya Günü'ne özel Doodle yayınladı.

Doodle'da verilen mesaja göre; günlük hayatımızda yapacağımız basit değişimler, dünyayı pozitif yönde etkileyerek iklim değişikliği ile mücadelede etkili olabilir.

Verilen mesajlar arasında en yalın hali ile çamaşır kuruturken makine tercih etmek yerine asmak, bulaşıkları, su tüketimini azaltmak için makinede yıkamak gibi basit eylemler geleceğimizi kurtarabilir.

sera gazlarıındaki artış olmasaydı, yeryüzünün ortalama sıcaklığı -18°C civarında olacaktı.

Bu da milyarlarca canlının ihityaç duyduğu yaşam şartlarının kolayca sağlanması ve insanların sel, fırtına, aşırı soğuk ya da aşırı sıcaklar gibi felaketlerden korunmasını sapğlayacaktı.

İlk kez 1750'de başlayan sanayileşmenin ardından 1970'li yıllardan bu yana devam eden iklim değişikliği özellikle 21. yüzyılda büyük bir hız kazandı. Fosil yakıtların azaltılmasına yönelik çalışmalar sürse de insanlığın geleceği için bireysel tedbirleri de ihmal etmemek gerekiyor.

Google, Dünya Günü'ne özel hazırladığı Doodle'daki mesajında bu nedenle; "Bugünün yıllık Dünya Günü Doodle'ı, bireylerin ve toplulukların iklim değişikliğine karşı harekete geçmek için büyük ve küçük yollarla nasıl birlikte çalışabileceklerini vurguluyor" ifadelerini kullanıyor.