İşte dünyanın en pahalı 5 yiyeceği! Rakamları görenler şaşıp kalıyor
Yiyecekler hayatımızı sürdürebilmemiz için en temel yaşamsal ihtiyaçlarımızın başında geliyor, hiç kuşkusuz. Bunun yanı sıra , çok pahalı besinler var ki bunları alıp yiyebilmek için hatırı sayılır miktarda bir parayı, cüzdandan çıkarmamız gerekiyor. İnsanların pahalı yiyecek algısı elbetteki farklılık gösteriyor. Kimisi için kırmızı somon pahalıyken kimisi için de yer mantarı pahalı gelebiliyor. Nadir bulunan şeyler elbetteki en pahalısı! İşte dünyadaki en pahalı 5 yiyecek!
Abone Ol
Wagyu eti:
Bu et hakkında ortaya atılan hikayeler oldukça sıradışı özellikler taşıyor. Onlardan bir tanesi de hayvanlara masaj yapılması ve müzik dinletilmesi. Gerçek olan ise ineklerin, bira fabrikasından çıkan fermante edilmiş buğday ile beslenmeleridir. Japonya’nın temiz dağ havası ve suyu da etin lezzetli olmasının nedenlerinden biri olarak gösterilmektedir. Kilosu 2200 TL’ye satılmaktadır. Bir kısmın vazgeçemediği bu lezzet oldukça merak konusu.
Safran:
Dünyanın en pahalı yiyeceklerinden biri olan safranın maliyeti kilogram başına 400 dolar ila 1000 dolar arasında değişiyor. Sadece 7 günde büyüyen ve elle toplanıp işlenen safran için 300 binden fazla çiçek toplamak gerekiyor.
Bilinen yemekleri;
Safran Buhara Pilavı
Safran Çayı
Beyaz İnci Albino Mersin balığı havyarı:
Dünyadaki en pahalı ve nadir bulunan yiyeceklerden biridir. Bu havyarın 1 kilogram fiyatı 9100 dolar civarındadır. Hazar Denizi’nde yaşayan büyük boy bir balık olan Beyaz İnci Albino Mersin balığı, zenginlerin gözdesi bir yiyecektir.
Luwak kahvesi:
Belki de birçoğunuzun duymadığı bu kahve, miskedisinin yediği ve kısmen sindirdiği daha sonra dışkıladığı kahve çekirdeklerinden elde ediliyor. Dünyadaki en pahalı kahve olarak geçen luwak kahvesi fiyatı 1 kilogram başına 250 dolar ile 1200 dolar arasında değişiyor
Beyaz Trüf mantarı:
Dünyanın en pahalı ve kıymetli mantarlarından biridir. Yetişmesi oldukça zor bir tür olan mantarın kilosu, yaklaşık olarak 33.000 Türk lirası ile 65.000 Türk lirası arasındadır. İtalya ve Fransa’da yetişen mantar, Michelin yıldızlı şefleri tarafından kullanılmaktadır.
Bilinen yemekleri;
Domalan Mantarlı
Yemek Trüflü Risotto
Trüf Mantarlı Pappardelle
Gelişmelerden haberdar olmak istiyor musunuz?
Google News’te İstanbul Gazetesi sitemize
abone olun.