GÜNCEL

Karadeniz’de sel tehlikesi sürüyor mu, yağışlar ne zaman bitecek?

Türkiye’nin birçok bölgesi hafta sonundan beri yağmura teslim oldu. Karadeniz bölgesine cumartesi ve pazar günü şiddetli yağışların etkisine girdi. Batı Karadeniz’de yağmurun azalmasına rağmen toprak suyu ememediği için bölge heyelan riskiyle karşı karşıya. Peki yağışlar ne zaman duracak. Sel tehlikesi sürüyor mu? İşte detaylar haberimizde...

Abone Ol

Karadeniz Bölgesi'ni sel vurdu.

Şiddetli yağışlar sele neden olurken birçok bölgede heyelanlar gerçekleşti.

Samsun'da sel sularına kapılan bir kişi hayatını kaybederken Karadeniz Bölgesi'nde birçok ilde maddi hasar meydana geldi.

YAĞIŞLAR DEVAM EDECEK Mİ? Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan son bilgilere ve değerlendirmelere göre, sağanak ve gök gürültülü sağanak nedeniyle 13 il için "turuncu kod"lu uyarı yaptı.

AFAD'ın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, bugün Artvin, Bartın, Bolu, Düzce, Giresun, Kastamonu, Karabük, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Trabzon ve Zonguldak için uyarısı verildi.

Bu illerde, valilik ve il AFAD müdürlüklerine mesaj formu ile bilgilendirme yapıldı.

HEYELAN RİSKİ SÜRÜYOR NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan'ın haberine göre haftasonu en çok yağışın Zonguldak Devrek'te gerçekleşti, yaklaşık 240 kilogram yağış düştü.

Radar görüntüsünde bugün için hafta sonuna kadar Batı Karadeniz'de yağış olmadığını söyleyen Çalışkan, "Çok şiddetli bir yağış yok. 20-30 kilogram yağış bekleniyor. Bugünkü yağış miktarı azaldı. Kısa süreli geçişler olacak." dedi. Öte yandan Çalışkan toprağın suya doyduğunu belirterek heyelan riskinin devam ettiğinin altını çizdi.

DOĞU KARADENİZ'E DİKKAT! Doğu Karadeniz'de sel riskinin olduğunu ifade eden Çalışkan, sabah saatlerinden itibarıyla Ordu'nun Fatsa ilçesine 80 kilogram yağış düştüğünü dile getirdi ve Giresun'da da şiddetli yağışın görüldüğünü ifade etti.

Çalışkan, "Bugün; Ordu, Giresun, Sinop, Samsun, Rize, Trabzon ve Artvin arasındaki bölümde sel tehlikesi devam ediyor. Geceye kadar risk devam ederken yarın etkisini azaltacak." diye konuştu.

TURUNCU KOD NEDİR? "Turuncu kod" "hava durumunun tehlikeli olduğu", tahmin edilen meteorolojik olayın sıklıkla görülmediği anlamına geliyor.

Bu kod, "Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir." uyarısını içeriyor.