YAŞAM

Limon kesildikten sonra nasıl saklanır? Bu yöntemle 2 ay taş gibi kalacak, küflü limon tarih olacak!

Limon kesildikten sonra nasıl saklanır? Taze limon nasıl saklanır? Size önereceğimiz yöntemle limonlarınız ilk günkü tazeliğini koruyacak ve lezzetini kaybetmeden, küflenmeden 2 ay boyunca taş gibi kalacak. Peki ne yapmalıyız? Limon bozulmadan nasıl saklanır? işte detaylar...

Abone Ol

Limonun insan sağlığına olan faydaları saymakla bitmiyor. Limon, düşük bağışıklık, cilt problemleri, bağırsak sorunları, kansızlık, böbrek hastalıkları ve daha birçok rahatsızlık için doktor önerilerinde başta geliyor. Limonun suyunu değil, kendisinin tüketilmesi gerektiğini savunan uzmanlar içerisindeki pektin lifinin yararından söz ediyor. Çok güçlü bir antibakteriyel olan pektin lifi, sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlıyor. Kilo vermede de oldukça etkili olan limon, tokluk hissi yaratmada birebir.

Limonun antibakteriyel özelliği bulunmaktadır. Bu sayede iltihap ve enfeksiyonu azaltmada önemli bir rol oynar. Boğazdaki bakterilerin giderilmesine yardımcı olarak, boğaz ağrılarına iyi geldiği bilinmektedir.

Faydaları saymakla bitmeyen limonu muhafaza etmek ise fazlasıyla zorlayıcı olabilir. Sıcak ortamda sakladığınız limonlar hızla bozulabilir. Aynı şekilde soğuk bir ortamda ise limon kabuğu sertleşir. Bu da limon tadını değiştirerek etkisinin gittikçe kaybolmasına neden olabilir.

Gereken şartlarda muhafaza edildiği taktirde küflenmeden saklanabilecek olan limonun saklama koşullarının neler odluğuna gelin birlikte bakalım. Uzun vadelerde bekletmeyeceğiniz limonları nemli bir beze sararak buzdolabında bekletebilirsiniz.

Limonların küflenme problemini yok etmek için ise yapmanız gereken tek şey suda bekletmek. Bir kavanoza su doldurduktan sonra limonları içine koyun. Tamamen suda kalmasını sağlayarak kavanozun kapağını kapatın. Böylece küf ortamını önleyen bir alan oluşturmuş olursunuz. Kavanoz yöntemi, limonları yaklaşık 2 ay kadar taze tutabilir.

Limonların bozulmasını önleyecek bir başka yöntem ise sirke kullanmak olacaktır. Bu yöntem limonların 3 hafta taze kalmasını sağlayacaktır. Yapmanız gereken tek şey, limon kabuklarını sirkeyle silmek ve. buzdolabına yerleştirmeden önce sildiğiniz limonları iyice kurulamak. Hepsi bu kadar.

Limonu dilimler halinde saklamak isteyen kişiler, bir streç filme sardıktan sonra buzlukta muhafaza edebilir. Bu teknikle dilimlenmiş limonları sofranıza tekrar tekrar dahil edebilirsiniz.