MAGAZİN

Meghan Markle, Kate Middleton engeline takıldı

Taç Giyme Töreni'ne Prens Harry katılacak fakat Meghan Markle katılmayacak. Bu kararın arkasında ise Kate Middleton olduğu iddia edildi. İşte detaylar...

Abone Ol

Kraliçe 2. Elizabeth'in, 2022 yılındaki ölümünün ardından bir değişim sürecine giren Mountbatten - Windsor ailesi için sular bir türlü durulmuyor. Harry ile Meghan'ın, Netflix'te yayınlanan olan 'Harry and Meghan' belgeseli, Kraliyetle kötü olan ilişkiler daha beter hale getirmişti.

Ardından Harry'nin kitabı tuz biber olmuştu. Kral Charles'ın taç giyme töreni hakkındaki verdikleri son karar ise tüm dünyayı şaşkına çevirdi. Törene Prens Harry katılacak ancak Meghan Markle katılmayacak. Bu kararın arkasında ise Kate Middleton olduğu iddia edildi.

Tüm dünya tam 70 yıl sonra ilk kez gerçekleşecek olan bir etkinliğe uzaktan da olsa tanıklık etmeye hazırlanıyor: Kral 3. Charles'ın 6 Mayıs'ta gerçekleşecek olan taç giyme töreni.

Bu törenle ilgili en çok merak edilen şey Prens Harry ile Meghan Markle'ın törene katılıp katılmayacağıydı. Tüm dünyanın merak ettiği konu sonunda netleşti. Harry, babasını, yıllarca beklediği bu özel gününde yalnız bırakmayacak. Ama gelin Meghan törene katılmıyor. Üstelik Harry ile Meghan'ın çocukları Archie ve Lilibet de anneleriyle birlikte Amerika'daki evlerinde kalacaklar.

Şimdi herkesin en çok merak ettiği şey ise Meghan Markle'ın neden böyle bir karar aldığı. Bu konuda çeşitli iddialara mevcut.

KULİSLERDE DOLAŞAN İDDİALAR Bu konudaki bir iddia Meghan Markle'ın törene katılmayacağının zaten çok önceden belli olduğu. Buna göre Charles, Harry'nin çocukları Archie ile Lilibet'in "prens" ve "prenses" unvanlarını kullanma iznini vererek, gelini Meghan'ın taç giyme törenine katılmamasını sağladı.

'KATE'E MİNNETTAR OLMALIYIZ' Meghan Markle'ın neden taç giyme törenine katılmayacağı konusundaki bir diğer iddia ise kraliyet uzmanlarından geldi.

Kaleme aldığı "Revenge: Meghan, Harry and the War Between the Windsors" adlı kitapla tanınan Tom Bower, Meghan Markle'ın törene katılmasının önüne geçen kişinin Galler Prensesi Catherine olduğunu ileri sürdü.

GB News'a bir röportaj veren Bower, Meghan Markle'ın, böylesine tarihi bir olaya tanıklık etmek istediğine inandığını, ama bunun Kate tarafından engellendiğini söyledi. Üstelik Tom Bower "Hepimiz, sonuç itibariyle Meghan'ın bu törene katılmasının önüne geçen Kate'e minnettar olmalıyız" sözlerini de sarf etti.

Yazara göre Kate, Meghan Markle'a bir de uyarıda bulundu. Eğer törene katılırsa arka sırada oturması gerektiğini ona bir kez daha hatırlattı. İlgi çekmeyi seven Markle da dışlanmış bir görünüm vermemek için törene gitmeme kararı aldı.

SÜREKLİ OTURMA DÜZENİNİ SORDU Geçtiğimiz günlerde ortaya atılan bir iddiada Sussex çiftin törene katılıp katılmama konusunda net kararlarını açıklamadan önce Buckingham ile uzun süre online olarak yazıştığı belirtilmiş. Harry'nin ısrarla sorduğu soru, Westminster Abbey'deki oturma düzeniydi. Bu soruya net yanıt alınca da çiftten karar çıktı: Harry gidiyor, Meghan çocuklarla evde kalıyor!

WILLIAM VE ÇOCUKLARI ÖLÜRSE Tecrübeli yazar Bower, Harry'nin taç giyme törenine katılmasının Kraliyet ailesi açısından anayasal olarak da önemli olduğunu vurguladı. Bower bu konudaki sözlerini şöyle sürdürdü: "Tanrı korusun, bütün Cambridge ailesi (Prens William ve kendisinden sonra tahtın varisi olan üç çocuğunu kast ediyor) ölürse Charles'tan sonra Harry tahta geçecek. Bu yüzden Harry'nin o törende bulunması büyük önem taşıyor."

İKİ ELTİNİN ARASI BUZ GİBİ Aslında Kate ile Meghan'ın arasının başlangıçtan bu yana buz gibi olduğu bütün dünyanın bildiği bir gerçek. Daha düğün öncesi, Kate'in kızı Charlotte'un nedime kıyafeti nedeniyle başlayan gözyaşlı tartışma ne orada başlamıştı ne orada bitti. Harry'nin Spare (Yedek) adlı kitabının yanı sıra bir dijital yayın platformu için hazırlanan programda ileri sürdüğüne göre Meghan ile Kate daha baştan hiç anlaşamadılar.

Tom Bower'a benzer iddialar birkaç gündür konuşuluyor aslında. Markle'ın taç giyme törenine katılmama kararı bütün aileyi ama en çok Kate'i rahatlattı bunlara göre. İngiliz basınına konuşan Buckingham Sarayı'na yakın bir kaynak bu konuda "Meghan'ın törene katılması özellikle Kate için rahatsız edici olurdu" dedi.

Katie Nicholl'un 'The New Royals' adlı kitabındaki iddialara göre; 38 yaşındaki Prens Harry ve 41 yaşındaki Meghan Markle'ın, Kraliçe'nin Berkshire Kontluğu'nun kalbinde yer alan bir evi istediği, ama bu isteklerinin hayal kırıklığıyla sonuçlandığı bildirilmişti.