GÜNCEL

MSÜ sonuçları açıklanıyor... MSÜ sonuçlarına nerden bakılır? MSÜ sonuçlarını öğrenmek için...

2 Nisan'da tamamlanan MSÜ sonrası gözler bugün yayınlanacak sonuçlara çevrilmişti. MSÜ sonuçları açıklandı! MSÜ 2023 sonuçlarını sorgulamak için..

Abone Ol

2 Nisan tarihinde tamamlanan Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınav sonuçlarının ÖSYM'nin takvimine göre 27 Nisan'da açıklanacağı duyurulmuştu. MSÜ sınav sonuçları belli oldu mu? MSÜ SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? Nisan ayı başında gerçekleşen MSÜ sınavı sonrası adayların gözleri sınavın sonuçlarına çevrilmişti. MSÜ 2023 sonuçlarını an itibariyle ÖSYM tarafından erişime açıldı!

MSÜ SINAV SONUÇLARINA NEREDEN BAKILIR? MSÜ 2023 sınav sonuçları an itibariyle ÖSYM tarafından kullanıcıların erişimine açıldı! MSÜ sınav sonucunuzu öğrenmek için; https://sonuc.osym.gov.tr/

MSÜ'DE HANGİ EĞİTİMLER VERİLİYOR? Milli Savunma Üniversitesi'nde, Subay Diplomasının yanı sıra; Mühendislik (Endüstri ve Sistem, Elektronik, Makine, İnşaat, Bilgisayar, Harita), İşletme, Kamu Yönetimi, Sosyoloji ve Uluslararası İlişkiler lisans programlarında ulusal ve uluslararası denkliği/geçerliliği olan lisans diploması da verilmektedir. Milli Savunma Üniversitesi'nde; Piyade, Tank, Topçu, Hava Savunma, Kara Havacılık, İstihkâm, Muhabere, Ulaştırma, İkmal, Bakım, Personel, Maliye, Harita sınıflarından subay yetiştirilmektedir. Kara Havacılık sınıfındaki öğrenciler helikopter ve uçak pilotu olmaktadırlar. Harbiyelilerin bütün ihtiyaçları (yeme, yatma, giyim, harçlık, eğitim-öğretim, vb.) devlet tarafından karşılanmaktadır. Hava Harp Okulunda; Havacılık ve Uzay Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği dallarında lisans düzeyinde akademik eğitim, askeri eğitim ve özendirici uçuş eğitimi verilmektedir.

MSÜ'DE HANGİ BÖLÜMLER VAR? Bilgisayar Mühendisliği Elektronik Mühendisliği Endüstri Mühendisliği Havacılık ve Uzay Mühendisliği Askeri Bilimler Beşeri ve Sosyal Bilimler Temel Bilimler Yabancı Diller