YAŞAM Nasıl lezzetli yemek yapılır? İşte herkesin bilmesi gereken püf noktaları! Daha lezzetli yemek yapmak için, mutfaktaki herkesin bilmesi gereken noktaları sizler için sıraladık. Bu püf noktalara aman dikkat! 01.07.2023 - 17:18 01.07.2023 - 17:18 Abone Ol Yeşil mercimeğe, çorbasını ya da yemeğini yaparken içine yarım çay kaşığı kimyon atın Kurabiye hamurunu buzdolabında bekletin Milföy hamurunu fırına vermeden önce tepsiyi yağladıktan sonra üzerine galeta unu serpin. Beşamel sosta kullanacağınız süte, üzerine 1 defne yaprağı ve 2 karanfil koyup, soğan atın ve sütü öyle kaynatın Hamburger köftesi ya da büyük boy köfte yaparken orta kısmını boş bırakın. Böylece kıymanız pişerken küçülmeyecek ve lezzetinden ödün vermeyecektir. Yemeğin tuzu fazla kaçtıysa tencereye kabukları soyulmuş yarım patates atın Karnabahar haşlarken haşlama suyuna 1 tatlı kaşığı un dökün. Haşlanırkenki kokusunu bastırmasına yardımcı olacak. Sos ve çorba yaparken az miktarda un ekleyin. Yiyeceklerinizin kıvamını arttıracaktır. Gelişmelerden haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te İstanbul Gazetesi sitemize abone olun. Abone Ol