YAŞAM

Pablo Escobar'ın Kolombiya'daki malikanesi yıllar sonra görüntülendi

Dünyanın en ünlü uyuşturucu kaçakçılarından Pablo Escobar'ın hayatı konu olduğu film ve dizilerde bile zirveyi görmeyi başarmıştı. Pablo Escobar’ın Kolombiya’nın Guatape’deki La Manuela adı verilen malikanesi yıllar sonra ilk kez görüntülendi.

Abone Ol

Dünyanın en büyük uyuşturucu baronları arasında yer alan Pablo Escobar'ın Kolombiya'da zenginlik yıllarında yaptırdığı malikanesinden geriye yalnızca bir harabe kaldı.

1984 yılında kızı Manuela'nın adını verdiği lüks malikanede uyuşturucu imparatorluğu kurdu. Malikanenin kendine ait havuzu, tenis sahaları, futbol sahası, barı ve tekne iskelesi vardı.

Futbol sahası, helikopter iniş pisti olarak kullanılıyordu. Özel partilerin düzenlendiği bar ve diskonun bile yer aldığı malikane, Escobar'ın lüks yaşamının da kanıtıydı.

Escobar'ın villasını 1993 yılında Escobar'ın rakipleri tarafından desteklenen Los Pepes grubu evi havaya uçurmaya çalıştı.

Banyoya yerleştirilen 200 kg TNT ile yapılan patlamanın Escobar ailesini öldürmesi planlanıyordu.

Pablo Escobar, bu konuda aldığı bir uyarının hemen ardından patlamadan önce evden kaçmayı başarmıştı.

Aynı yılın sonunda silah ile vurularak öldürülene kadar ailesi ile birlikte kaçak hayatı yaşadı.

Harabe halindeki malikane korku filmlerinden bir sahneyi andırırken, eski ihtişamından sadece birkaç dağınık kalıntı bugüne ulaşabildi.