YAŞAM

Şehirden uzaklaşamayanlar için işte İstanbul'a yakın 10 tatil yeri!

Herkesin bildiği gibi kısa tatiler ve küçük kaçamaklar insanı yeniler. Haftasonu küçük bir kaçamak yapmaya ne dersiniz? Siz de İstanbul'dan çıkamıyor ve tatil için kendinize rota oluşturmaya çalışıyorsanız haberimize bir göz atmalısınız. İşte İstanbul'a yakın 10 tatil yeri!

Abone Ol

AVŞA ADASI: Marmara Denizi’nin ortasında Kapıdağ Yarımadası’nın uzantısındaki adalar grubundan biri Avşa Adası. İstanbul’dan deniz otobüsüyle 2 saat 45 dakikada bambaşka bir yerdesiniz. Kumsalda gece hayatı hiç bitmiyor. Sabah 6’ya kadar canlı müziklerin devam ettiği bu yer gençler için vazgeçilmez listeler arasında yer alıyor.

ACARLAR LANGOSU- TARAKLI KASABASI : Yeni durağımızın adı Sakarya’nın Karasu ilçesindeki Yenimahalle, Acarlar Longozu ve Taraklı Kasabası. Özellikle iki günlük kaçamak yapacaklar için iyi bir fikir olabilir. Eski Türk filmlerinden fırlamış bir kasabayı andıran bu tatil yerinde balık yemeden sakın dönmeyin.

SAPANCA- MAŞUKİYE: İstanbul’dan yola çıkıp 1,5 saat sonra Sapanca Gölü’nde haşmetli ağaçların, kuş cıvıltılarının ve özgürce koşuşturan kazların arasında olmak nasıl fikir?  İtiraf edin ki kulağa hoş geliyor..

KIYIKÖY: Sıradaki tatil yerimizin adı Kıyıköy. İstanbul’a sadece 2 saat uzaklıktaki bir başka adres olan Kıyıköy, doğal manzarası ve güzelliği ile görenleri kendisine hayran bıraktıracak.Beldede iki katlı ahşap evlerle çevrili sokaklardan sahile uzanıp, balıkçı barınaklarını ve eskiden korsanlar tarafından kullanılan mağaraları keşfedebilirsiniz.

KİLYOS: İstanbulluların Sarıyer’deki kapı komşusu Kilyos’a baharda bir şans verin. Asla pişman olmayacaksınız. Beachleri ve yaz partileri ile bu yazın vazgeçilmezleri arasında olacak bir yer.

KANDIRA: Çam ormanlarıyla çevrili ilçede telaşa yer yok. Çünkü burada zaman yavaş akıyor. Kandıraya gittiğinizde yapacağınız ilk önemli şey tabiki yoğurt yemek olacak. Meşhur kandıra yoğurdunu yedikten sonra Cebeci, Bağırganlı, Kefken, Kumcağız veya Kerpe’ye muhakkak uğramalısınız.

ANADOLU FENERİ: Anadolu Feneri’ne giderseniz yapılacaklar bellidir. Küçük meydanında bir tur atabilir, Toros Kalesi’ne tırmanabilirsiniz. Tırmanırken biraz yorucu olsa da yukarı çıktığınızda her adımınıza değdiğini fark edeceksiniz.

AVĞA: İstanbula yakın olarak tatil yapabileceğiniz masalları anımsatacak kadar güzellikte bir yerdir Ağva. İstanbul’ sadece 100km uzaklıkta bulunan Ağva’ya giderseniz eğer Kilim Koyu, Gelin Kayası, Saklı Göl’ü mutlaka görmelisiniz. Küçük otelleri ve doğası ile sizi kucaklayacak Ağva’ya gittiğinize asla pişman olmayacaksınız.

İĞNE ADA: Trakya’nın incisi olarak biliniyor. Kırklareli’ne bağlı İğneada, denizi, gölleri, longoz ormanları ve saklı dereleriyle ününü hak ediyor. Bir hafta sonu İğneada Longoz Ormanları’na giderseniz kendinize büyük bir iyilik yapmış olacağınıza emin olun.

RİVA: Beykoz’un şirin sahil köyü Riva, İstanbul’a yarım saat uzaklıkta bir başka harika tatil rotası. Özellikle Riva kalesi güneşi batırmak için mükemmel bir yer. Motor sporlarına uygun arazisi var. ATV’lerle etrafı keşfetmeye ne dersiniz?