GÜNCEL

Siyasilerden '27 Mayıs' mesajları

Siyasiler, 27 Mayıs 1960 darbesinin ardından başta merhum başbakan Adnan Menderes olmak üzere Demokrat Parti'nin kurmaylarını unutmadı. Art arda yayınlanan taziye mesajlarında 'darbe' uyarısı dikkat çekti.

Abone Ol

Sinan Oğan: "Başta #27Mayıs 1980'de şehit edilen Gümrük ve Tekel Bakanımız #GünSazak bey olmak üzere; ebediyete intikal etmiş tüm ülküdaşlarımızla birlikte; bu cennet vatan için gözünü kırpmadan can veren tüm şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnetle yad ediyorum..."

Milli iradeyi yok sayan ve siyasi tarihimize bir utanç vesikası olarak geçen #27Mayıs darbesinin yıl dönümünde darbeciler tarafından idam edilen merhum Başbakan Fatih Erbakan: "Adnan Menderes ve yol arkadaşları Fatin Rüştü Zorlu, Hasan Polatkan'ı rahmetle yâd ediyorum."

Ali Babacan: "Halkın iradesine kast eden vesayet odaklarına da darbelere de izin vermeyeceğiz. Her koşulda demokrasiyi, adaleti ve özgürlüğü savunacağız. #27Mayıs darbesinin yıl dönümünde Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ı rahmetle anıyorum."

Süleyman Soylu: "27 Mayıs sözde ̶M̶A̶H̶K̶E̶M̶E̶S̶İ̶N̶İ̶N̶ Amerikan Çocuklarını 28 Mayıs MİLLET İRADESİYLE tasfiye ediyoruz..."

İbrahim Kalın: "Bugün 27 Mayıs 1960 darbesinin yıldönümü. Demokrasi tarihimizin kara günü. Seçilmiş bir hükümeti devirip başındakileri suçsuz yere idam eden o hunhar zihniyetin bir daha asla gün yüzü görmemesi için darbeyi yapanları ve alkışlayanları sakın unutma, unutturma."

Ömer Çelik: "27 Mayıs darbesi, Türkiye’de millet iradesine karşı bütün kötülüklerin kapısını açmıştır. Darbeden sonra bu kötülükler Yassıada zihniyeti ile sistematik olarak devam ettirilmiştir. Bu zihniyeti savunanlar, millet iradesini gasbederek bu ülkeye büyük zararlar verdiler. Kendini milletin üstünde gören bu zihniyetle mücadele etmeye devam ediyoruz. Şehit Başbakanımız Adnan Menderes ile bakanlarımız Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ı rahmetle anıyoruz."