SAĞLIK

Türkiye'de yetişen en şifalı 10 bitki

Abone Ol

İnsan sağlığı için bitkilerin ne kadar önemli olduğu ve hastalıklara şifa bulma noktasında insanlık tarihinin ilk zamanlardan günümüze kadar el üstünde tutulduğu bilinmekte İnsan sağlığı için bitkilerin ne kadar önemli olduğu ve hastalıklara şifa bulma noktasında insanlık tarihinin ilk zamanlardan günümüze kadar el üstünde tutulduğu bilinmekte.İşte eskisiyle yenisiyle Türkiye'de yetişen en şifalı 10 bitki... 1- Çörek Otu Çörek otu, binlerce yıldır bütün dünyada hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır.

Çörek otu Peygamber Efendimiz `in de övdüğü gıdaların başında gelmektedir. Her derde deva olduğu için bu listenin başında yer alması tesadüf değildir.

2- Keçiboynuzu Tarihten bugüne kadar birçok formülün ve karışımın içinde yer alan ve insanda büyüme hormonlarını desteklediği,

bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilinen, gıda olarak da kullanılan değerli bir bitki.

3- İncir İncir çekirdeği, incir yağı, incirin yaşı ve kurusu gıda olarak bu sıralamada yer alır.

İncir Kuran`a mazhar olmuş bir gıda olması hasebiyle de çok değerli bir gıdadır. Şifa özelliği de tıpçılar tarafından yüz yıllardır anlatılmaktadır.

4- Zeytin Zeytinyağı Kuran`da bahsedilen değeri bilim insanı tarafından yeni yeni fark edilen ama yüzyıllardır da çokça zeytinyağı tüketen sağlıklı insanın hayatından sofrasından edindiğimiz bilgilere göre değer sıralamasında en değerli bitkiler listesine girmeyi hak etmiş.

Akdeniz insanının ömrünün uzun olmasının sırrı olarak da biliniyor.

5-Üzüm Üzüm Anadolu`nun her tarafında yetişen ve her çeşidinin ayrı bir şifa kaynağı olduğu bilinen değerli bir gıdadır. Antioksidan özelliği yüksek kansızlığın ilacı olarak bilinir.

Üzümün kurusu ise hafızayı güçlendiren dünyada ki nadir birkaç bitkiden bir tanesi.

6- Sarımsak Kokusu herkesi hoşnut etmese de faydaları etkileri ve tadı yemeklere verdiği lezzet ile çok değerli bir bitki. Virüsler üzerinde etkili olan bakteri enfeksiyonlar üzerinde etkili olan değerli bir gıda.

Tarihten bugüne kadar sarımsak temizleyici kürler içerisinde yer almış arındırıcı özelliği olan anti bakterisit ve antivirütik özelliği olan bir gıda.

7-Karabaş Otu İbni-i Sina`nın beynin süpürgesi olarak bahsettiği beyin ve sinir sistemi hastalıklarında tarihten bügüne kadar kullanılan...

astım ve alerjiye iyi gelen ve bağışıklık sistemini güçlendiren, vücuttaki oksijenlenmeyi arttıran çok değerli bir bitki.

8- Defne Yaprağı Tarihten bugüne kadar bilinen sofralarımızın vazgeçilmezi etli yemeklerde yemeğin tadını iyileştiren sindirim enzimlerini aktive ederek, hayvansal gıdalara ayrı bir tat verip ağır koku ve tatları gideren ayrıca şifalı özelliği olan hazma yardımcı olan değerli bir bitki. Tarihten günümüze kadar değerini hiç kaybetmemiştir.

Defne yaprağı ayrıca Anadolu`nun özellikle Akdeniz iklimindeki var olan leziz yemeklerin lezzet kazanmasındaki en büyük rolü oynar.

9- Kantoron Otu Sinir strese çok iyi gelen ve bugünki bilim tarafından etkileri tespit edilmiş bütün dünyada sinirleri yatıştırmak için kullanılan değerli bitkilerden birisi.

Aslında tarihte bu bitki sinir sistemi için değil daha çok bağışıklık sistemi, sindirim enzimleri, romatizmal hastalıklar gibi unsurlar için çok geniş kullanım alanı olsa da bugün ki modern tıp bunu sadece sinir sistemi üzerindeki etkilerini tespit etmiş ve bu alanda etkinliği ispat edilmiş ve insanlara şifa vesilesi olarak kullanılan bir bitki.

10- Çakşır Otu Çakşır otunun şifasından çokça bahsedemesek de bu bitkinin öyle bir etkisi var ki tek başına bu bitkiyi kahraman etmeye yetiyor. Cinsel afrodizyak olup doğurganlığı arttırıyor.

Çakşır bitkisinin hayvanları ikiz doğurttuğu iddiası insanların da dikkatini çekmiş ve bu alanda kullanılmaya sebebiyet vermiştir.