Yeşil altın olarak bilinen tarhun nedir, ne işe yarar, tadı neye benziyor? Sağlığa olan faydaları şaşırtıyor!
Tarhun nedir, ne işe yarar? Hangi yemeklerde kullanılır? Tadı neye benzer? Yeşil altın olarak bilinen bir baharat türü olan tarhunun sağlığa olan faydalarına inanamayacaksınız. Mineral ve vitamin bakımından oldukça faydalı olan tarhun genellikle baharat olarak kullanılmaktadır. Tarhunun tüm bilinmeyenlerini sizler için araştırdık. İşte detaylar...
Tarhun oldukça değerli olan bir ottur. Yeşil altın olarak bilinen bu baharat genellikle 2-8 cm uzunluğunda yaprak uzunluğuna sahiptir. Lezzetli aroması ve keskin kokusuyla mutfaklarda yerini alan bu lezzetli baharat genellikle çorbalara ve su böreğine katılmaktadır. Ülkemizde yeşil altın, durgun, ejder otu olarakta bilinmektedir. Tarhun ne işe yarar? Sağlığa faydaları neler? İşte cevabı..
Tarhun nedir?
Tarhun, papatyagiller familyasına ait olan bir bitkidir. Bununla beraber Fransız ve Rus tarhunu oldukça popüler tarhun türleridir. Tarhun Fransız mutfağında vazgeçilemeyen bir baharattır. İçerisinde omega 3 ve 6, riboflavin, protein, A ve C vitamini, potasyum, demir, niasin, manganez, magnezyum, potasyum gibi birden fazla mineral bulunmaktadır.