SAĞLIK

Sofranızdan eksik etmemeniz gereken 10 besin

Doğanın şifalı bitkilerinden faydalanarak sağlıklı bir yaşam sürmek mümkün. Birçok ilaç yapımında kullanılan bazı bitkiler, dozunda ve düzenli kullanıldığında da tek başına gayet şifalı oluyor. Bilim insanları beden sağlığı için hangi gıdanın neye iyi geleceğini açıkladı. Sardalya, yulaf lapası, kahve gibi doğal besinler pek çok hastalığa şifa oluyor.

Abone Ol

KEMIK SAĞLIĞI IÇIN SARDALYA Hem kalsiyum deposu hem de içeriğindeki omega-3 yağ asitleri kırık riskini ve kemik kaybını azaltıyor.

KALP IÇIN YULAF LAPASI Yüksek kolesterol, kalp hastalığının bir nedeni olabilir. Yulaf, yağ seviyelerini düşürdüğünden kalp dostudur.

KESIKLER IÇIN LAHANA Küçük bir kesik yarasında çok fazla kanamanız oluyorsa yeşil besinleri az yediğinizin göstergesi. Yapraklı yeşil lahana, kanın pıhtılaşması için gerekli olan bol miktarda K vitamini içeriyor.

BAĞIRSAKLAR IÇIN ELMA Elmalar lifle doludur ve kabızlığı hafifletebilir.

SOĞUK ALGINLIĞI IÇIN SARIMSAK Çünkü bağışıklık fonksiyonunu iyileştirebilen biyoaktif organosülfür bileşikleri içeriyor.

MIDE BULANTISI IÇIN ZENCEFIL İstemsiz mide kasılmalarını tetikleyen, kusma refleksini uyaran kimyasalları bloke eder.

BAŞ AĞRISI IÇIN KAHVE Beyindeki kan damarlarının şişmesine bağlı baş ağrısında kahve, damarları kısıtlayarak sakinleştirici etki gösterebiliyor.

BAŞ AĞRISI IÇIN KAHVE Beyindeki kan damarlarının şişmesine bağlı baş ağrısında kahve, damarları kısıtlayarak sakinleştirici etki gösterebiliyor.

GÖZLER IÇIN SÜT Tam yağlı süt, göz sağlığı ve görüşüne yardımcı olan bir anti-inflamatuar olan A vitamini içeriyor.

BAĞIRSAK SAĞLIĞI IÇIN MUZ Potasyum deposudur. Yeşil (olgunlaşmamış) muzdaki dirençli nişasta sindirilmeden ince bağırsaktan geçer ve kalın bağırsaktaki dost bakterileri besleyerek ishalle mücadeleye yardımcı olur.