Doğanın şifalı bitkilerinden faydalanarak sağlıklı bir yaşam sürmek mümkün. Birçok ilaç yapımında kullanılan bazı bitkiler, dozunda ve düzenli kullanıldığında da tek başına gayet şifalı oluyor. Bilim insanları beden sağlığı için hangi gıdanın neye iyi geleceğini açıkladı. Sardalya, yulaf lapası, kahve gibi doğal besinler pek çok hastalığa şifa oluyor.
Abone Ol
KEMIK SAĞLIĞI IÇIN SARDALYA
Hem kalsiyum deposu hem de içeriğindeki omega-3 yağ asitleri kırık
riskini ve kemik kaybını azaltıyor.
KALP IÇIN YULAF LAPASI
Yüksek kolesterol, kalp hastalığının bir nedeni olabilir. Yulaf, yağ seviyelerini düşürdüğünden kalp dostudur.
KESIKLER IÇIN LAHANA
Küçük bir kesik yarasında çok fazla kanamanız oluyorsa yeşil besinleri az yediğinizin göstergesi. Yapraklı yeşil lahana, kanın pıhtılaşması için gerekli
olan bol miktarda K vitamini içeriyor.
BAĞIRSAKLAR IÇIN ELMA
Elmalar lifle doludur ve kabızlığı hafifletebilir.
SOĞUK ALGINLIĞI IÇIN SARIMSAK
Çünkü bağışıklık fonksiyonunu iyileştirebilen biyoaktif organosülfür bileşikleri
içeriyor.
MIDE BULANTISI IÇIN ZENCEFIL
İstemsiz mide kasılmalarını tetikleyen, kusma refleksini uyaran kimyasalları bloke eder.
BAŞ AĞRISI IÇIN KAHVE
Beyindeki kan damarlarının şişmesine bağlı baş ağrısında kahve, damarları
kısıtlayarak sakinleştirici etki gösterebiliyor.
BAŞ AĞRISI IÇIN KAHVE
Beyindeki kan damarlarının şişmesine bağlı baş ağrısında kahve, damarları
kısıtlayarak sakinleştirici etki gösterebiliyor.
GÖZLER IÇIN SÜT
Tam yağlı süt, göz sağlığı ve görüşüne yardımcı olan bir anti-inflamatuar olan A vitamini içeriyor.
BAĞIRSAK SAĞLIĞI IÇIN MUZ
Potasyum deposudur. Yeşil (olgunlaşmamış) muzdaki dirençli nişasta
sindirilmeden ince bağırsaktan geçer ve kalın bağırsaktaki dost bakterileri besleyerek ishalle mücadeleye yardımcı olur.
Gelişmelerden haberdar olmak istiyor musunuz?
Google News’te İstanbul Gazetesi sitemize
abone olun.